ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Επί τάπητος οι λεπτομέρειες για το Συνέδριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται ενόψει των εσωκομματικών εκλογών ενώ αναμένεται να συζητηθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με το συνέδριο αλλά και τα οικονομικά του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου στις 5 Οκτωβρίου. Εντωμεταξύ, Παύλος Πολάκης και Σωκράτης Φάμελλος είναι και επίσημα πλέον υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές.

Πρώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία της Αριστεράς, θέτω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σε αυτή την προσπάθεια σας ζητώ να συμμετέχετε όλες και όλοι. Για να γίνουμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας! Αλλά και γιατί η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφορά όλη την κοινωνία!»

Με αναφορά όπως είπε στην κυβέρνηση της Αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα, ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για την ανάγκη «να περάσουμε από το “εγώ” στο “εμείς”». Απευθύνθηκε σε όσους απογοητεύτηκαν καλώντας τους να γυρίσουν πίσω για «ξαναχτίσουμε το σπίτι μας». Και έθεσε ως στόχο όχι μόνο μια δυναμική προοδευτική αντιπολίτευση αλλά και μια κυβερνητική προοδευτική διέξοδο.

Το μεσημέρι, ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε στα κέντρικα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου κατέθεσε και επίσημα στα αρμόδια όργανα την υποψηφιότητά του. Όπως είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους κατέθεσε 32 υπογραφές (31 μελών της ΚΕ και του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά) και το τελευταίο πόθεν έσχες του 2023 (για τη χρήση του 2022), «όπως όρισε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής».

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους:

«Εγώ θέλω να καλέσω όλους τους συνυποψήφιούς μου να κάνουν το ίδιο, να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και προγραμμάτων, γιατί η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Σαν εναλλακτική στην διακυβέρνηση του Μητσοτάκη ο οποίος κλείνει τον κύκλο του, μετά από τα χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρότητας και όλων των μέτρων του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ιδιωτικοποίησης Υγείας και Παιδείας, της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, όλων αυτών των μέτρων που πήρε για την κοινωνική λεηλασία.

Νομίζω ότι έχει διασπαστεί ήδη η κοινωνική συμμαχία που τον έφερε στην κυβέρνηση και ο κόσμος αναζητά ορατή, εναλλακτική, προοδευτική διέξοδο. Και σ’ αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ