Το tweet όλο νόημα της Διαμαντοπούλου για τη σφοδρή σύγκρουση του Ανδρουλάκη με τον Δούκα – “Σύντροφοι, προσοχή, μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ”

Με ένα λιτό αλλά περιεκτικό σχόλιο η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Σύντροφοι, προσοχή, μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Διαμαντοπούλου, παραπέμποντας ουσιαστικά σε όσα διαδραματίζονται το τελεταίο διάστημα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το χρονικό της κόντρας
Και ενώ μέχρι τώρα όλα έδειχναν ότι στην εσωκομματική μάχη επικρατούσε ο πολιτικός πολιτισμός, μία ανάρτηση του Χάρη Δούκα στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει άγρια κόντρα ανάμεσα στον ίδιο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος προχώρησε σε μία ανάρτηση όπου κατήγγειλε στενούς συνεργάτες του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για «ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα». Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Ανδρουλάκη να πάρει καθαρή θέση.

«Αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος», δηλώνει ο κ. Δούκας αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή, όπως υπογραμμίζει, τις εναντίον του επιθέσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων από συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά την πρόσφατη τηλεμαχία. Ακόμη τονίζει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτή τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς και ότι θα συνεχίσει τη μάχη για την προοπτική του κόμματος.

Η απάντηση Ανδρουλάκη

Η απάντηση του επιτελείου του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν άμεση. «Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση», τονίζει η πλευρά του προέδρου του κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου. Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση».

Γερουλάνος: Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε – Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν

Στον «πόλεμο» ανακοινώσεων ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη απάντησε με ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο».

«Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν», προσθέτει ο κ. Γερουλάνος. «Απαιτείται σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας απ’ όλους. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Και να σκεφτόμαστε όλες και όλοι ότι τη Δευτέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, στο ίδιο κόμμα θα είμαστε. Το οφείλουμε στην Παράταξη, το οφείλουμε στην Πατρίδα», καταλήγει ο κ. Γερουλάνος.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ