Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: “Η έμπνευση έρχεται από αυτούς «που ξέρουν να κρατούν μπαγκέτα»

Με ιδιαίτερη χαρά γνωστοποιούμε πως οι τρεις Φιλαρμονικές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και δη Καρουσάδων, Αυλιωτών, Θιναλίων, μετά από μακρόχρονη δύσκολη πορεία τόσο με τον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας όσο και μετά με το ΣΥΠΑΠ Κέρκυρας, ξεπερνώντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, έχουν ενταχθεί στο πολιτιστικό δυναμικό του Δήμου, γεγονός που θα απογειώσει το μουσικό επίπεδο και θα θέσει τον πήχη των προσδοκιών πολύ υψηλά, καθιστώντας τες «εμβληματικά» σχήματα για τον πολιτισμό, με σπουδαία τοπική και υπερτοπική προσφορά.

Τρία τα σημαντικά μηνύματα:

·
Η διάθεση συνεργασίας, σεβασμού, άμιλλας και αγάπης στη μουσική.

· Η στελέχωση, αφενός με “μαχητές” αρχιμουσικούς αφετέρου “εκτελεστές” της φιλαρμονικής (μικρούς και μεγάλους).

· Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας έχει μουσική ιστορία, κουλτούρα, έχει ψυχή. Οι καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου, η μουσικότητα, οι παραδόσεις, οι ήχοι και κυρίως οι χαρακτήρες σε αυτό τον τόπο, δεν έπαψαν ποτέ να γεννιούνται και να δημιουργούν.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο πολιτισμός υπάρχει, τρέφεται, προχωράει, εξελίσσεται μέσα από ανθρώπους, μέσα από νέα παιδιά, που σε πείσμα των καιρών, δημιουργούν υπηρετώντας τις τέχνες… ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας – καλύπτοντας τη μουσική τους «δίψα»- αναβαθμίζει τις τρεις δημοτικές φιλαρμονικές για να γίνουν φυτώρια μουσικής γνώσης και αποτελέσματος. Με στόχο τα παραπάνω προχωρά σε μια σειρά πραγμάτων/κινήσεων που αφενός θα συμβάλλουν στο νέο μουσικό ξεκίνημα που θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή μας αφετέρου θα κρατήσει ψηλά την ποιότητα και την μουσική γνώση, για τα επόμενα χρόνια .

Αξίζει να σημειώσουμε πως το ετήσιο κόστος – αρχιμουσικοί, μουσικοί, στολές, όργανα, εκδηλώσεις- θα ξεπεράσει τις 100.000,00€ και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Η μεγάλη σημασία των Φιλαρμονικών στο νησί μας καταδείχθηκε με το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που έγινε στην Κέρκυρα – Ιούλιο 2005- επι Νομαρχίας κ.Γιώργου Μαχειμάρη νυν Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας και επι Δημαρχίας Κέρκυρας κ.Ιωάννη Τρεπεκλή νυν Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Ο αξιότιμος Περιφερειάρχης προσανατολίζεται στην καθιέρωση του διεθνούς φεστιβάλ ως θεσμού με δεδομένο το θετικό κλίμα που δημιουργείται για διαπολιτισμική ανταλλαγή και προώθηση εξωστρέφειας , κοινωνική συνοχή και καλλιέργεια του πολιτιστικού πλουραλισμού. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας στα πλαίσια της εξωστρέφειας αφενός θα καθιερώσει ετήσιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, αφετέρου θα στηρίξει/προωθήσει τη δυναμική παρουσία-συμμετοχή των τριών Φιλαρμονικών σε εκδηλώσεις, εντός, εκτός Κέρκυρας, εκτός Ελλάδας.

Ενημερώνουμε δε πως οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025 έχουν ξεκινήσει και στις τρεις δημοτικές φιλαρμονικές ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ- ΑΥΛΙΩΤΩΝ-ΘΙΝΑΛΙΩΝ .

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως όλοι θα αγκαλιάσουμε την νέα πορεία , παραμερίζοντας τους ‘οποιους ενδοιασμούς.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ