Γιαννούλης στα Παραπολιτικά 90,1: Στηρίζω Φάμελλο, θα σεβαστώ το αποτέλεσμα των εκλογών εφόσον δεν συνοδευτεί από ρεβανσισμό

Ο Χρήστος Γιαννούλης μίλησε το πρωί της Παρασκευής (27/9) στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στηρίζω ανοιχτά τον Φάμελλο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε την απόφασή του λέγοντας ότι «θεωρώ ότι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται είναι η σοβαρότητα, που την επέδειξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε μια ιστορική ευθύνη σε πολύ κρίσιμη καμπή για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Α. Τσίπρα. Πολιτικός και προγραμματικός λόγος, χωρίς αιχμές, χωρίς εντάσεις, φανατισμούς, οπαδισμούς και πολλά εγώ, αλλά με μια προσέγγιση που αφορά το εμείς. Και προοπτική για την υλοποίηση της συλλογικής μας απόφασης να υπάρχει μια προσπάθεια ενός προοδευτικού μετώπου, μιας προοδευτικής συνέχειας με πλήρη την αυτοτέλεια των κομμάτων της Αριστεράς για να υπάρξει ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε: «Από τον Στ. Κασσελάκη θα περίμενα να πει με πιο καθαρό τρόπο “θα είμαι υποψήφιος”. Καταλαβαίνω τους συμβολισμούς, το “είμαι εδώ”, δεν τους σχολιάζω, αναφαίρετο δικαίωμά του είναι, αλλά καμιά φορά οι γρίφοι ή οι χρησμοί οδηγούν σε παραπλανητικά συμπεράσματα».

Τέλος, σχετικά με το debate του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιαννούλης είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να γίνει. Ακόμα και στα αδιανόητα, σε αυτά που φαντάζουν ότι θα καταλήξουν νομοτελειακά σε αρένα, θέαμα ή αντιπαράθεση, όποιος διεκδικεί την ηγεσία ενός κόμματος κρίνεται από το απόθεμα και το μέγεθος των υπερβάσεών του απέναντι σε αυτές τις βεβαιότητες και τις δυσκολίες. Για να το πω πιο απλά, αν θες να κυβερνήσεις μια χώρα, εάν θες να ηγηθείς ενός κόμματος που έχει κυβερνήσει και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξαναγίνει μεγάλο και να συμβάλει στην πολιτική αλλαγή, δεν μπορεί να πηγαίνεις με τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απλά ένα απολαυστικό θέαμα για τους λάτρεις της αρένας. Και αυτό θα είναι ευθύνη όλων των συμμετεχόντων και θα κριθούν για την ικανότητά τους να ηγηθούν του ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος και σε αυτό. Πρέπει να διαψεύσουμε τον κακό μας εαυτό».

Και πρόσθεσε: «Εγώ θα σεβαστώ το αποτέλεσμα όποιο και αν είναι, γιατί έτσι λειτουργεί η δημοκρατία, αρκεί αυτός που θα εκλεγεί να λάβει το νόημα της νίκης ότι θα είναι πρώτος μεταξύ ίσων, δεν θα περιλαμβάνει φανατισμό, ρεβανσισμό και εκκαθάριση εκ νέου παλιών λογαριασμών ή νέων που άνοιξαν μετά το ’23».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ