Γιώργος Φλωρίδης: Έρχονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για γονείς που παραμελούν την εποπτεία των ανήλικων παιδιών τους

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για γονείς που παραμελούν την εποπτεία των ανήλικων παιδιών τους προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ομολογώντας πως υπάρχουν ρωγμές στο ποινικό σύστημα.

Αναφορικά με τη βίαιη επίθεση στη 14χρονη μαθήτρια στη Γλυφάδα, ο υπουργός διευκρίνισε: «Δεν είναι κενό του νόμου εδώ, απλώς αυτά που προβλέπονται δεν είναι αυτά που θα αναλογούσαν στην ποινική ευθύνη των γονιών που αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς εποπτεία. Η ποινική αντιμετώπιση για τους γονείς που παραμελούν την επιμέλεια των παιδιών τους δεν είναι ανάλογη με το δυσάρεστο αποτέλεσμα το οποίο επέρχεται και εκεί θα παρέμβουμε».

*Διαβάστε ακόμα: Ανήλικοι εγκληµατίες µε τις ευλογίες του µπαµπά: Ακραία βία µεταξύ εφήβων, µε ορισµένους γονείς να δικαιολογούν τα “βλαστάρια” τους – Άλµα συλλήψεων στο 8µηνο (37 τη µέρα)

Τόνισε επίσης ότι θα έπρεπε να υπάρχει συμβουλευτική υπηρεσία για τους γονείς. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση ενός 13χρονου χάκερ, η εξυπνάδα του οποίου αξιοποιήθηκε από μεγάλες εταιρείες, στις οποίες πλέον εργάζεται: «Έχουμε πάρει ένα πρόγραμμα που αφορά παιδιά που είχαν παραβατική συμπεριφορά και είχαν δεχθεί αναμορφωτικά μέτρα. Αυτά ανέλαβαν να είναι μέντορες σε παιδιά που είναι τώρα παραβάτες. Υπήρχε ένας 13χρονος χάκερ που έσπασε όλη την κυβερνοασφάλεια των υπουργείων και, επειδή δεν είχε συναίσθηση του τι κάνει, ενημέρωνε και τα υπουργεία ότι τους έσπασε τον τάδε κώδικα».

Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε πως ο συγκεκριμένος έφηβος πιάστηκε τελικά στο «δόκανο» των διωκτικών Αρχών: «Τον έπιασαν και πλέον είναι μέντορας! Αυτός έτυχε να πέσει σε καλούς δικαστές, οι οποίοι είδαν ότι είναι διάνοια και του έδωσαν μία δυνατότητα να εξελιχθεί. Στα 16 του λοιπόν ήρθαν οι Ισραηλινοί να τον πάρουν για τις δικές τους εταιρείες, αλλά δεν μπορούσε να πάει γιατί ήταν ανήλικος. Τώρα δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι όλα ξεκινούν από την οικογένεια. «Οι γονείς που ασκούν τη σωστή φροντίδα στα παιδιά τους έχουν θετικό αποτέλεσμα. Στη συντριπτική πλειοψηφία ισχύει αυτό. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν ασκείται η επιμέλεια και η φροντίδα που πρέπει. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που βρίσκεται σε έξαρση και άρα πρέπει να ξεκινήσουμε από τη ρίζα του. Η ρίζα του είναι η φροντίδα που πρέπει να ασκούν οι γονείς», σημείωσε ο κ. Φλωρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα έπρεπε να υπάρχει συμβουλευτική υπηρεσία για τους γονείς και να έρθει ένα ποινικό σύστημα το οποίο να έχει συνέπειες για εκείνον που δεν προσέχει την οικογένειά του, ενώ έχει όλες τις προϋποθέσεις. Εξετάζουμε όπου υπάρχουν ρωγμές στο ποινικό μας σύστημα να τις κλείσουμε. Η αίσθηση ατιμωρησίας που υπάρχει στον κόσμο μάς έκανε να θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι το τέλειο, έχει ρωγμές, αλ λά χτίζουμε πάνω σε αυτή τη βάση».

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ