Μαρκόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Θα πρέπει να φοβόμαστε τις κλειστές πόρτες των υπουργών και όχι τα ανοιχτά γεύματα μαζί τους

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (27/9) στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη και μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «θα πρέπει να φοβόμαστε τις κλειστές πόρτες των υπουργών και όχι τα ανοιχτά γεύματα μαζί τους».

Ο βουλευτής της ΝΔ α

ναφορικά με τη σταδιακή καλυτέρευση των ποσοστών της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις είπε: «Η ΝΔ και με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου προφανώς κάτι καλό έγινε για να κερδίζουμε στις δημοσκοπήσεις και με τις πρωτοβουλίες που έχουν προδιαγραφεί αλλά και με μια σειρά άλλων παρεμβάσεων επιδιώκει ένα . Είμαστε αισιόδοξοι, δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το περιθώριο των πρωτοβουλιών είναι στα χέρια της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν πιστεύει, ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι ερωτήσεις και οι επισημάνσεις των κυβερνητικών βουλευτών προς την κυβέρνηση, απάντησε ότι: «το να επικοινωνούμε τις αγωνίες των ψηφοφόρων της ΝΔ και γενικά του ελληνικού λαού δεν είναι κακό, προφανώς το να γίνονται κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ή παρεμβάσεις βρίσκεται σε μια θετική κατεύθυνση. Χαίρομαι που βλέπω ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης λαμβάνουν υπόψη τους βουλευτές. Υπάρχει ανοιχτή συζήτηση ούτως ή άλλως και φαίνεται ότι αυτή έχει εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι κακό να μιλάμε, να φοβόμαστε τις κλειστές πόρτες των υπουργών και αυτές εγώ πάντοτε τις αποδοκιμάζω. Οι ανοιχτές πόρτες και τα ανοιχτά γεύματα είναι θετικά».

Στην συνέχεια απάντησε στο αν πιστεύει ότι ανοίγουν οι «κλειστές πόρτες» των βουλευτών, λέγοντας: «δεν γινόταν και διαφορετικά, όταν ο κόσμος μας στέλνει ένα μήνυμα ότι πρέπει να συνεργαστούμε καλύτερα οι βουλευτές και οι υπουργοί δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλος δρόμος. Θεωρώ ότι η επικοινωνία είναι σε ένα καλύτερο επίπεδο. Οι πόρτες των υπουργών οφείλουν πάντοτε να είναι ανοιχτές και όποιος τις κρατάει κλειστές μάλλον δεν παρέχει καλή υπηρεσία ούτε στο κόμμα αλλά ούτε και στον εαυτό του. Μην νομίζετε ότι εμείς δεν επικοινωνούμε ως βουλευτές με το Μέγαρο Μαξίμου, με τους αρμόδιους για τον έλεγχο των υπουργών· όποιος δεν έχει ανοιχτή πόρτα μάλλον δεν παρέχει καλή υπηρεσία ούτε στην κυβέρνηση, ούτε και στον ίδιο του τον εαυτό. Νομίζετε ότι οι βουλευτές δεν μιλάμε για το ποιοι υπουργοί δεν δέχονται τους βουλευτές; Στο κάτω κάτω της γραφής έχουμε και δημόσιο λόγο, αν κάποιος υπουργός είναι λίγο πιο διστακτικός στο να δεχθεί βουλευτές εδώ είμαστε εδώ είμαστε».

Ερωτηθείς αν θα ήταν διατεθειμένος να υπογράψει μαζί με άλλους κυβερνητικούς βουλευτές μια ερώτηση, ο κ. Μαρκόπουλος είπε: «αν πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο συμφωνώ στην ατζέντα, στην αγωνία κλπ δεν θα είχα κάποιο πρόβλημα από την άλλη όμως δεν μου αρέσει και να προδιαγράφω. Εγώ δεν κινούμαι με γνώμονα να κάνω φασαρία, εγώ θέλω να λύσω προβλήματα. Εδώ είμαστε για να παρακολουθούμε τη συνέχιση αυτής της σωστής πολιτικής, για να μην κάνουμε κοιλιά σαν κυβέρνηση, αν προκύψει ένα άλλο θέμα, θα εξετάσω ανάλογα με το θέμα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για τον εκλογικό νόμο, ο βουλευτής είπε: «η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές θα έχουμε μια άνετη πλειοψηφία, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να ανοίγουμε μια τέτοια συζήτηση. Πιστεύω στα πιο σταθερά συστήματα, εμένα μου αρέσουν οι τετραετείς ολοκληρωμένοι κύκλοι και οι σταθεροί εκλογικοί νόμοι. Σέβομαι τον κ. Γεωργιάδη, την άποψη του είπε εμένα η άποψή μου είναι κάπως διαφορετική θεωρώ με τον εκλογικό νόμο δεν θα πρέπει και δεν χρειάζονται αλλαγές. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει κάποια πράγματα να είναι σταθερά. Οι κυβερνήσεις κλειστές τετραετείς και οι εκλογικοί νόμοι να μην αλλάζουν με μεγάλη συχνότητα και ανάλογα με τη συγκυρία. Καλό είναι το παιχνίδι να είναι συγκεκριμένο. Με τον Άδωνι 99% συμφωνούμε, ας διαφωνήσουμε και στο 1%».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ