Τσάπαλος στα Παραπολιτικά 90,1 για το αυτοκόλλητο των POS στα ταξί: Αυτή είναι η ΚΥΑ, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ως προς τις διαστάσεις

Ο Όμηρος Τσάπαλος μίλησε το πρωί της Παρασκευής (27/9) στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, σχετικά με την αντιπαράθεση των οδηγών ταξί με το υπουργείο Οικονομικών για το αυτοκόλλητο των POS.Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «εδώ και αρκετές εβδομάδες οι επαγγελματίες του ταξί γνωρίζουν ότι πρέπει να εγκαταστήσουν ένα συγκεκριμένο αυτοκόλλητο, συγκεκριμένων διαστάσεων το οποίο έχει ηδη παραχθεί δωρεάν από την ΑΑΔΕ. Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ταξί αρνήθηκαν να παραλάβουν το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας ότι το αυτοκόλλητο είναι μεγάλο και δεν θα μπορούν να οδηγήσουν σωστά αν το επικολλήσουν στο πίσω δεξί παράθυρο. Στην συνέχεια βγάλαμε την τροποποιημένη ΚΥΑ όπου ουσιαστικά εντός πέντε εβδομάδων θα πρέπει είτε οι εκπρόσωποι των ταξί είτε οι ίδιοι οι επαγγελματίες εκμεταλλευτές ταξί να παραλάβουν τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα και να τα εγκαταστήσουν».

Όπως πρόσθεσε: «ερευνήσαμε και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις τι αυτοκόλλητα υπάρχουν, τι διαστάσεις σημάνσεων έχουν και υιοθετήσαμε παραδείγματα όπως της Στοκχόλμης, της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και αλλού. Σε όλες αυτές τις πόλεις υπάρχουν αντίστοιχων διαστάσεων αυτοκόλλητα σε οποιοδήποτε σημείο του πίσω δεξιού παραθύρου».

Ερωτηθείς αν εξετάζεται να μικρύνει το σήμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών είπε: «αυτή είναι η ΚΥΑ, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ως προς τις διαστάσεις. Αυτή τη στιγμή ενώ 360 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν εγκαταστήσει POS, το έχουν διασυνδέσει με τις ταμειακές τους μηχανές, τους έχουμε πιέσει και με πολιτικό κόστος να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το κάνουν και τους ευχαριστούμε για αυτό, δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα να καθόμαστε να μιλάμε για ένα αυτοκόλλητο». Και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει η συγκεκριμενη σήμανση να είναι σε ένα σταθερό σημείο ώστε να μην μπορεί να φύγει από τη θέση της.

Κλείνοντας είπε ότι: «η πληροφορία που είναι αποτυπωμένη στο συγκεκριμένο αυτοκόλλητο αν μειωθεί η διάσταση θα είναι πολύ δυσανάγνωστη. Δεν θεωρούμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα οχήματα».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ