Κυριάκος Μητσοτάκης: “Πρέπει να αποφευχθεί κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή με κάθε κόστος” – Δείτε LIVE την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ

Ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μιλά το βράδυ της Πέμπτης ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, θα είναι οι γεωπολιτικές προκλήσεις, διεθνείς και περιφερειακές, αλλά και οι προκλήσεις από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης..

Δείτε βιντεο:

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι ο κόσμος μας γίνεται μέρα με την ημέρα όλο και πιο ανασφαλής. Εν μέσω όμως των απειλών υπάρχουν και μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν και υπογράμμισε την ανάγκη μεταρρύθμισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα ως μη μόνιμο μέλος του ΣΑ να είναι έναι ένας φορέας σταθερότητας υπογράμμισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στον πόλεμο του Ισραήλ καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να ξεκινήσουν τον διάλογο. Υποστηρίζουμε την εκεχειρία των 21 ημερών, η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα δεν πορεί να συνεχιστεί είπε.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι πρόκειται για μια βίαιη πρόκληση προς την διεθνή σταθερότητα και τη διεθνή τάξη.

Σε ότι αφορά τα Ελληνοτουρκικά, αναφέρθηκε στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον κ. Ερντογάν και σημείωσε τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, στη Διακήρυξη των Αθηνών και στο παράθυρο ευκαιρίας για την διευθέτηση της διαφοράς, της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ