Νίκος Ανδρουλάκης: Ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας για νέες νίκες, ελπίδα και προοπτική

Στον Πειραιά μίλησε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εννέα ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές.

«Μας λένε ότι ο Μητσοτάκης είναι “μονόδρομος”. Πώς είναι “μονόδρομος” ένας Πρωθυπουργός που καταδικάζει τον λαό μας να έχει τη δεύτερη χειρότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη, να πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας και επί διακυβέρνησής του οι ανισότητες να διευρύνονται καθώς οι μισθοί ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι 26οι στην Ευρώπη των 27 και τα κέρδη των επιχειρήσεων τα τρίτα υψηλότερα πανευρωπαϊκά; Πώς είναι μονόδρομος ο άνθρωπος που έστησε το παρακράτος των υποκλοπών;», ανέφερε κατά τη διάρκεια της κριτικής που άσκησε στην κυβέρνηση.

Μήνυμα Ανδρουλάκη για «μεγάλο δημοκρατικό προοδευτικό κοινωνικό μέτωπο» απέναντι στη ΝΔ

«Από τις 14 Οκτωβρίου ενωμένοι να έχουμε έναν στόχο: το μεγάλο δημοκρατικό προοδευτικό κοινωνικό μέτωπο, που θα αντιμετωπίσει νικηφόρα τη Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με τα διακυβεύματα της εσωκομματικής διαδικασίας, ο κ. Ανδρουλάκης κατέδειξε πως «τα λόγια είναι εύκολα, το έργο είναι δύσκολο. Προσωπικά δεν σας ζητώ να με ψηφίσετε για αυτά που θα κάνω, αλλά για όσα κάναμε ως τώρα. Μπήκαν οι βάσεις και το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρείται πια κόμμα-συμπλήρωμα, αλλά πρωταγωνιστής. Σήμερα όλοι περιμένουν τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ γιατί εν μέρει θα καθορίσει το αυριανό πολιτικό σύστημα».

«Θέλουμε ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα ή ένα σύστημα που κατακτά και εργαλειοποιεί το κράτος, μοιράζει δουλειές σε συγγενείς και φίλους και την ίδια στιγμή ο λαός να ζει με χαμένες ευκαιρίες; Στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου δεν επιλέγουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά ύφος, ήθος και πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης» επέμεινε.

Δείτε φωτογραφίες

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ