Τους προγόνους της τίμησε πολυμελής αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Υπουργό Άμυνας Bratislav Gašić.

Τους προγόνους της, που άφησαν την τελευταία τους πνοή την περίοδο 1916 – 1918 στην Κέρκυρα, τίμησε πολυμελής αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Υπουργό Άμυνας Bratislav Gašić. Η ετήσια τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε στο Σέρβικο Μαυσωλείο – Οστεοφυλάκιο, στην ιστορική νησίδα του Βίδο, με οικοδεσπότη τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Στην καθιερωμένη τελετή, έγινε κατάθεση στεφάνων από την σέρβικη αντιπροσωπεία και τις τοπικές Αρχές. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του Σέρβου Υπουργού Άμυνας Bratislav Gašić.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας κι συνεργασίας μεταξύ των δύο Λαών, που αναπτύχθηκαν εκείνη την περίοδο, πριν από 108 χρόνια. Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Ας αντλήσουμε δύναμη και διδάγματα από εκείνην την περίοδο για ένα καλύτερο μέλλον. Με οδηγό τη μνήμη, τη γνώση της ιστορίας και τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Από αυτόν εδώ τον τόπο, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Η αλληλεγγύη και η συνεργασία μεταξύ των Λαών, μπορεί να κάνει έναν κόσμο καλύτερο».

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ακολούθησε ρίψη στεφάνων από τις σέρβικες πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στον «υγρό τάφο» του Βίδο.

Μετά τη λήξη της τελετής, η σέρβικη αντιπροσωπεία πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο  Σέρβικο Μουσείο.

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ