11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με μεγάλη επιτυχία και πρωτόγνωρο ενδιαφέρον οργανώθηκε στο 4ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού / Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ή αλλιώς «Πώς η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γίνεται μάθημα ζωής…».

Οι δράσεις, που έγιναν στα γειτονικά άλση (Γαρίτσας και Ανεμομύλου) με τη συμμετοχή όλων των παιδιών είχαν ως στόχο  να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία όλου του κόσμου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε: γνωριμία με αθλητικές προσωπικότητες, ενημέρωση για αθλήματα, παιχνίδια, δραστηριότητες, για την ανάδειξη της αξίας του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι», σκυταλοδρομίες συνεργασίας κ.ά. Βασικό σύνθημα της δράσης ήταν το ΣΥΝ: ΣΥΝεργασία – ΣΥΝεννόηση – ΣΥΝύπαρξη – ΣΥΝαδέλφωση – ΣΥΝθεση.

Συγκεκριμένα έγιναν επιδείξεις και αγώνες: στην εδαφοσφαίριση (πετάγκ), στο κρίκετ (από την Ελληνική Ομοσπονδία), στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο, παιχνίδια και σκυταλοδρομίες με μπαλόνια, στεφάνια, μπάλες, σκοινάκια κ.λπ. Τα παιδιά, επίσης, δημιούργησαν έργα με τα μηνύματα της ημέρας και βίωσαν έντονα και ξεχωριστά συναισθήματα.

Ξεχωριστή θέση σε όλα αυτά είχε η συζήτηση με την ολυμπιονίκη μας, πρότυπο για τα μικρά παιδιά μας, τη  Μαρία Γεωργάτου, που μίλησε για το πνεύμα και την αξία του αθλητισμού, μοίρασε αυτόγραφα και απάντησε σε ερωτήσεις τους.

Όλες αυτές οι δράσεις πέτυχαν να δημιουργήσουν δεσμούς στα παιδιά, που έδωσαν την ευκαιρία για παιχνίδι, γέλιο, συνεργασία και βιώματα για μια νέα στάση ζωής. Παράλληλα οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες ανέδειξαν και δημιούργησαν μηνύματα για τη συνεργασία, την καλή ποιότητα ζωής, τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, τους παραολυμπιακούς αγώνες κ.ά.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ