Η εισήγηση της Υδραίου στην προσυνεδριακή συνάντηση της ΚΕΔΕ

Στην εισήγηση της  στην Προσυνεδριακή Συνάντηση της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, η Μερόπη –Σπυριδούλα Υδραίου ως μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ κ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αναφέρθηκε στην ανάγκη εύρεσης πόρων και προσωπικού για τη λειτουργική επάρκεια των Δήμων και την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών που καλούνται να παρέχουν στους δημότες.

«Διεκδικούμε και θεωρούμε αναγκαία τη σύσταση προγράμματος χρηματοδότησης αποκλειστικά για τους Δήμους, για έργα υποδομής και συντηρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντική η επιδότηση της κυβέρνησης με 250 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των σχολείων που χρήζουν βελτιώσεων. Μείζονος σημασίας, επίσης, κρίνεται και η  μοριοδότηση της εντοποιότητας, που εισάγεται με το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να προσλαμβάνεται στο Δήμο ανθρώπινο δυναμικό που θα μένει και θα παραμένει στον τόπο και στο Δήμο καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης και προσλήψεων.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον στο Συνέδριο μας στη Ρόδο να μας παρουσιαστεί ο νέος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης, η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών καθώς και το σχέδιο νόμου για τις νέες ΔΕΥΑ πάνω στα οποία θα διατυπώσουμε τις απόψεις και προτάσεις μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Αναφορικά με τα προβλήματα υδροδότησης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη χρηματοδότησης για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης και την επιτάχυνση των έργων των αφαλατώσεων, των  φραγμάτων, αλλά και των συνεργασιών με όμορους νομούς ή περιφέρειες για την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εκπόνηση χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό, τις ΑΠΕ και τον θαλάσσιο-παράκτιο χώρο, ως αναγκαία συνθήκη ενόψει των μεγάλων έργων που εξελίσσονται σε αυτούς τους τομείς. «Τα έργα αυτά πρέπει να γίνουν με κανόνες, με δικλίδες προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος,  με ορθολογική ανάπτυξη  και βιωσιμότητα.»

«Συνεχίζουμε ενωμένοι τη διεκδίκηση, με μαχητικότητα και συνένωση δυνάμεων, επειδή οι ανάγκες και τα προβλήματα είναι κοινά, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με προτάσεις και θέσεις για τα σημαντικά ζητήματα προκειμένου να έχουμε καλύτερες πόλεις και χωριά, προκειμένου να μπορούμε να είμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη.» 

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ