Ανανεώνουµε τη σχέση εµπιστοσύνης για να κάνουµε το µεγάλο άλµα, άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη

Τα τελευταία δυόµισι χρόνια, το ΠΑΣΟΚ βγήκε από τις µυλόπετρες του δικοµµατισµού και έγινε ξανά πρωταγωνιστής.

Η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας καταρρέει, λόγω και της δικής µας αντιπολιτευτικής πίεσης, ενώ η εµπειρία άλλων κοµµάτων δείχνει ότι η λύση δεν βρίσκεται στις εύκολες υποσχέσεις, αλλά στη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, τη µεθοδικότητα. Ο αγώνας µας δεν δόθηκε µε ούριο άνεµο και όσοι προσπαθούν να απαξιώσουν ό,τι πετύχαµε προβάλλοντας το επιχείρηµα ότι η συγκυρία ήταν εύκολη διαστρεβλώνουν συνειδητά την πραγµατικότητα. Από το 8% του 2019 πήγαµε στο 13%, παλεύοντας εν µέσω ενός ισχυρού τότε διπόλου, µε ένα κόµµα του 40%, που ήλεγχε τα πάντα, και ένα κόµµα του 30%, που προσπαθούσαν να µας συµπιέσουν. Αυτόν τον συσχετισµό αντέστρεψε ο κόσµος της παράταξης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον το πρώτο κόµµα σε δύο νοµούς της Κρήτης και δεύτερο κόµµα στην περιφέρεια µε ποσοστά άνω του 20% σε πολλές περιοχές. Στα επιµελητήρια και την Αυτοδιοίκηση πετύχαµε µεγάλες νίκες. Είµαι ο τελευταίος που θα πω ότι πετύχαµε όλα όσα θέλαµε, αλλά η ευκαιρία που ανοίγεται µπροστά µας δεν είναι προϊόν της καλής µας τύχης ή της συγκυρίας. Είναι αποτέλεσµα της στρατηγικής και της προσπάθειάς µας. ∆εν έγιναν µόνες τους οι συνθήκες καλύτερες. Εµείς τις κάναµε ευκολότερες. Στον έκτο χρόνο της Νέας ∆ηµοκρατίας στο τιµόνι της χώρας, οι πολίτες δεν έχουν πλέον τίποτε άλλο να προσδοκούν από µια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδροµή, µετρά σειρά διαχειριστικών αποτυχιών, απαξίωσε το κοινωνικό κράτος και οι µεταρρυθµίσεις έµειναν µόνο ως σλόγκαν στη µαρκίζα.

Στη σηµερινή Ελλάδα υψώνονται τείχη για τους µη προνοµιούχους, τη µεσαία τάξη και τη νέα γενιά. Πάνω από τους µισούς εργαζοµένους αµείβονται µε λιγότερα από 1.000 ευρώ, µε την αγοραστική δύναµη των πολιτών να είναι η δεύτερη χειρότερη µεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. Ισχυρά ολιγοπώλια έχουν συγκροτηθεί σε κρίσιµους τοµείς της αγοράς -στην Υγεία, την ενέργεια, τα τρόφιµα, τις τράπεζες-, όπως επισηµαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, αισχροκερδώντας στην πλάτη του ελληνικού λαού. Χιλιάδες ασθενείς περιµένουν σε λίστες ντροπής για ένα χειρουργείο. Η στέγαση έχει γίνει το ακριβότερο δικαίωµα. Η ελληνική περιφέρεια ερηµώνει και οι δηµιουργικές δυνάµεις της εργασίας και της παραγωγής παρατηρούν το τρένο του Ταµείου Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας να περνά από µπροστά τους ως ακόµα µία χαµένη ευκαιρία. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι πολίτες στρέφουν το βλέµµα στο ΠΑΣΟΚ.

Στις 6 Οκτωβρίου ζητώ από τους φίλους και τα µέλη µας να ανανεώσουµε τη σχέση εµπιστοσύνης µας. Οχι µόνο για όσα πετύχαµε, αλλά, κυρίως, για όσα µπορούµε να πετύχουµε από εδώ κι εµπρός. Εµείς που κάναµε τα πρώτα βήµατα, εµείς µπορούµε να κάνουµε και το µεγάλο άλµα. Με πιο έντονη δράση. Με ένα πρόγραµµα που θα απαντά στις ανάγκες κάθε Ελληνίδας και κάθε Ελληνα.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και τα καλύτερα είναι µπροστά µας.

Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ