Παππάς στην ΚΟ: Να υπερασπιστούμε στη Βουλή τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Καυστικός στην κριτική του προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίστηκε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς.  Ο κ. Παππάς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπογράμμισε ότι οι πολίτες περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αξιόπιστη αντιπολίτευση και πρόσθεσε ότι αυτό απαιτεί «ενότητα, συνεργασία, οργάνωση, σεβασμό και συντροφικότητα».

Ο κ. Παππάς ξεκίνησε την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πυρκαγιά στη Κορινθία καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη πυροσβεστικών μέσων και σχεδιασμού. Συνέχισε με την οικονομία και την ακρίβεια, έκανε ειδική αναφορά στα ελληνοτουρκικά, ενώ δεν παρέλειψε να επιρρίψει προσωπικά τις ευθύνες στον πρωθυπουργό για την επιχείρηση συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών. Νωρίτερα είχε επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έφυγε επιδεικτικά από την αίθουσα όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς.

Για την πυρκαγιά στη Κορίνθια είπε ο κ. Παππάς: «Αποτελεί στρατηγική επιλογή, όμως, της Ν.Δ. να μην επενδύει στην πρόληψη, στην ενίσχυση των δυνάμεων και στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών. Στο εβδομαδιαίο απολογιστικό του σημείωμα έκανε λόγο για 150 νέα πυροσβεστικά οχήματα, όταν η πλειονότητα των υπαρχόντων -2.000 από τα 3.500 οχήματα- είναι ηλικίας άνω των 20 και 30 ετών. Για ποια προετοιμασία επαίρεται όταν μετράμε 4.000 οργανικά κενά στην Πυροσβεστική, όταν δεν έχει κλείσει το θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών, όταν οι πυροσβέστες μας συνεχίζουν εξουθενωμένοι;».

Επίθεση Παππά στον Μητσοτάκη

Στοχεύοντας προσωπικά στον πρωθυπουργό είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έρθει στη Βουλή, να ανταποκριθεί στο αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση, όπως επίμονα ζητούσε η αντιπολίτευση τον Αύγουστο και κατευναστικά υπόσχονταν οι κυβερνητικές πηγές για τον Σεπτέμβριο. Και, βεβαίως, να ανταποκριθεί σε μία ακόμα υποχρέωσή του. Να ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έχουμε ζητήσει από το Σάββατο, για τα εθνικά θέματα και την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Καθώς διαφαίνεται -και από δηλώσεις του Τούρκου προέδρου- ότι έχουν προκύψει εξελίξεις. Ποιες εξελίξεις; Σε ποια κατεύθυνση; Και σε ποιο πλαίσιο; Τι διαπραγματεύεται, τελικά, ο κ. Μητσοτάκης; Είναι ανησυχητικό όταν δείχνουν να θεωρούν ότι η πρακτική και στρατηγική της «Γαλάζιας Πατρίδας» μπορεί να είναι συμβατή με τα “Ήρεμα νερά”».

Νίκος Παππάς για ακρίβεια

Αναφέρθηκε και στην ακρίβεια λέγοντας ότι « συνεχίζει να επελαύνει» και πρόσθεσε: «το ο επιχείρημα ότι για την ακρίβεια στο ρεύμα φταίει ο πόλεμος κατέρρευσε οριστικά. Η κυρία Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι πλέον η επίδραση του πολέμου στις τιμές είναι ελάχιστη. Οι αυξημένες τιμές του καλοκαιριού, λοιπόν, είναι αποτέλεσμα εγχώριων επιλογών, όχι εξωτερικών παραγόντων. Και για αυτό θα κληθεί να απολογηθεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Θα απολογηθεί, επίσης, για την επιμονή της να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των υψηλών τιμών ενέργειας, όπως θα μπορούσε να γίνει με την επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας».

Κλείνοντας ανέφερε: «Yποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποχρέωση όλων μας είναι να αποτελέσουμε ασπίδα των δικαιωμάτων της κοινωνίας και των συμφερόντων της χώρας».

Με βάση αυτά επισήμανε ότι «η υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί για εμάς ιστορικό χρέος. Και δεν αφορά πρόσωπα. Αφορά την υπεράσπιση της ιστορίας και της δικής μας της παράταξης αλλά και των αγώνων του λαού να φέρει μια αλλαγή».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ