Κικίλιας: Δύσκολη ημέρα και σήμερα στα δύο μέτωπα της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο λόγω αναζωπυρώσεων – Έκκληση στους πολίτες να μένουν μακριά από τις φωτιές

Μάχη με τη δύσκολη φωτιά στην Κορινθία δίνουν για τρίτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια να τονίζει πως και σήμερα θα είναι δύσκολη ημέρα εξαιτίας των αναζωπυρώσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλας στον ΣΚΑΪ, το ένα μέτωπο βρίσκεται νοτιοδυτικά προς τα Σοφιανά και Σορταναίϊκα όπου επιχειρούν ελικόπτερα και το άλλο δυτικά πάνω από το Δερβένι, ενώ τόνισε ότι σήμερα αναμένονται δύο ελικόπτερα από Κορατία και Ιταλία που θα συνδράμουν στις πυρκαγιές.*Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πέπλο καπνού κάλυψε χθες τον ουρανό της Αττικής – Συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο η μάχη με τις φλόγες (Εικόνες)

Η φωτιά ξεκίνησε από οικόπεδο σε ορεινή περιοχή και για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσαν να φτάσουν άμεσα επίγειες δυνάμεις, είπε ο υπουργός ερωτηθείς για τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε το πύρινο μέτωπο.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια των δύο ανδρών, χαρακτηρίζοντας τραγικό το γεγονός, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην εμπλέκονται στις φωτιές και να αφήνουν το έργο της κατάσβεσης στις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και στους εκπαιδευμένους εθελοντές.

Σημείωσε επίσης ότι από τον Μάρτιο είχαμε ρεκόρ ενάρξεων πυρκαγιών και ότι συνεχίζεται ο καθαρισμός των δασών, έργο που ωστόσο είναι δύσκολο όπως σημείωσε.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ