Γιαννακοπούλου: Από το αποτέλεσμα της εκλογής θα κριθεί αν θα παραμείνουμε συμβιβασμένοι με την στασιμότητα ή θα ξαναγίνουμε δυναμικό κόμμα (Εικόνες)

Την κεντρική προεκλογική της ομιλία στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου πραγματοποίησε χθες το βράδυ η υποψήφια για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.  Στην ομιλία της κ. Γιαννακοπούλου παρουσίασε τις βασικές θέσεις της υποψηφιότητάς της και το όραμά της για το μέλλον της παράταξης, σε μία συγκλονιστική συγκέντρωση, τόσο όσο αφορά τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, όσο και τον ενθουσιασμό και το πάθος των παρευρισκομένων, οι οποίοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα.

Η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας :

«Σας  ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας απόψε εδώ, για την μεγάλη, συγκινητική ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μου μόλις πέντε μέρες πριν τις εκλογές για τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Χαίρομαι ξεχωριστά που βρίσκομαι ανάμεσά σας, παίρνω μια τεράστια δύναμη κάθε φορά που βρισκόμαστε και μου δείχνετε τη αγάπη σας, την στήριξή σας.

Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω: Νιώθω να είμαστε ένα, μια θέληση, μια γροθιά, μια αποφασιστικότητα.

Έχουμε δώσει άλλωστε τόσες μάχες μαζί όλα αυτά τα χρόνια, από τις πολύ δύσκολες όταν κάποιοι τότε προανάγγελαν το τέλος του ΠΑΣΟΚ, όταν έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του.

Έχουμε δώσει όλοι μαζί μάχες για να σταθούμε όρθιοι, για να προχωρήσουμε μπροστά. Μάχες που δώσαμε και έδωσα όλα αυτά τα χρόνια, σε περιόδους που άλλοι έτρεχαν μαζικά για να γίνουν αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ και να συγκυβερνούν ανενόχλητοι παρέα με την ακροδεξιά και άλλοι στην συνέχεια για να γίνουν Υπουργοί ή εκλεκτοί της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως έτσι είναι και οι μάχες κερδίζονται από αυτούς που παλεύουνστα δύσκολα, από τους παρόντες και όχι τους απόντες. Και αυτό αφορά και το σήμερα αλλά και το πρόσφατο παρελθόν και τις δύσκολες μέρες του κινήματός μας. Σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε μια πολύ κρίσιμη μάχη: Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ ως ενός μεγάλου κινήματος που μπορεί να αποτελέσει την πειστική κυβερνητική πρόταση και εναλλακτική πρόταση στην διακυβέρνηση της Ν.Δ.

Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή, πάνω στο οποίο μπορούν να ακουμπήσουν τα όνειρά τους οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Όπως έγινε στο παρελθόν, στις μεγάλες ημέρες του ΠΑΣΟΚ, όταν με τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου έγινε το Κίνημά μας μια δύναμη κοινωνικής ανατροπής με τους μη προνομιούχους της ελληνικής κοινωνίας να βγαίνουν από το περιθώριο.»

Νάντια Γιαννακοπούλου: Γιατί είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογες

Στη συνέχεια της ομιλίας της τόνισε:

«Σε πέντε μέρες ψηφίζουμε για νέα ηγεσία. Δεν είναι συνηθισμένες αυτές οι εκλογές Με την νέα ηγεσία και όσα είναι επιτακτικό να πράξει και να πράξουμε όλοι μαζί έχουμε χρέος απέναντι στην χώρα και την κοινωνία :

Να ανταποκριθούμε στην εθνική ανάγκη για μια ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ όχι σαν κόμμα μικρών βημάτων, συμβιβασμού με την ουσιαστική ακινησία γύρω από μικρά ποσοστά, αλλά ως κόμμα που θα εκφράσει την κοινωνία και θα μπορέσει να κυβερνήσει την χώρα. Ο στόχος δεν είναι πλέον η επιβίωση του ΠΑΣΟΚ, αυτό το πετύχαμε, αλλά το πώς θα γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα με προτάσεις και δράσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Αφήνοντας πίσω σχήματα του παρελθόντος και κάθε ετεροπροσδιορισμό.

Με σταθερά μεταρρυθμιστικό και, αντιλαικίστικο χαρακτήρα.Και σύγχρονο λόγο ώστε να μπορούμε να αγγίξουμε την κοινωνία σήμερα και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους. Ακριβώς γι αυτό είναι κρίσιμες  οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου.

Είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογές, γιατί ας μη κρυβόμαστε. Την ιστορία την γράφουμε όλοι μαζί, αλλά είναι ιδιαίτερα καθοριστικός ο ρόλος αυτού ή αυτής που ηγείται της προσπάθειας, για την ορμή, την αποφασιστικότητα, την επαφή με την κοινωνία , το πολιτικό στίγμα που εκπέμπει.

Δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να έχει αντίρρηση σε απλές αλήθειες.

Από το πρόσωπο που θα εκλεγεί θα κριθεί αν το ΠΑΣΟΚ μπει σε φάση ανόδου, μετατροπής του στο κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και της ελπίδας ή θα παραμείνει κόμμα θολών θέσεων, ετεροπροδιορισμών, ασαφούς προσανατολισμού και φυσιογνωμίας.

Από το αποτέλεσμα της εκλογής θα κριθεί αν θα παραμείνουμε συμβιβασμένοι με την στασιμότητα ή τα μικρά βήματα που δεν οδηγούν πουθενά ή θα  ξαναγίνουμε το κόμμα που μπορεί να συγκρουστεί με τον Κ. Μητσοτάκη και την Ν.Δ

Γιατί από το αποτέλεσμα θα κριθεί αν θα ξαναγίνουμε το μεγάλο Κίνημα που θα πορευτεί μαζί και για την κοινωνία, που θα λειτουργεί σαν κόμμα ανοιχτό, σαν συλλογικό πολιτικό υποκείμενο και όχι ως μηχανισμός που φοβάται ακόμα και την συνεδρίαση των οργάνων του.

Είναι ανάγκη να μη ξεχνάμε.

Δεν κάνουμε εκλογές γιατί ξαφνικά κάποιοι εκδήλωσαν φιλοδοξίες ή κάποιοι είχαν προσωπικά , ενώ όλα πήγαιναν δήθεν τόσο καλά για εμάς.

Αυτό μας λένε όμως κάποιοι που οι ίδιοι μέχρι λίγες μέρες πριν τις εκλογές χαρακτήριζαν πολιτική αποτυχία αν δεν εκλεγούμε δεύτεροι και με σοβαρά ενισχυμένα τα ποσοστά μας. Πώς θα κερδίσουμε τον Μητσοτάκη όταν μας πέρασε ακόμα και ο Κασσελάκης και χάσαμε και 110.000 ψήφους από πάνω;

Και μετά άρχισαν η ωραιοποίηση, τα στρογγυλέματα, τα  «δεν πήγαμε και τόσο άσχημα».

Η κα Γιαννακοπούλου έκλεισε την πανηγυρική της ομιλία λέγοντας:

« Σε ότι με αφορά, μετά από πολύ περίσκεψη, με αίσθηση ευθύνης κατέθεσα την υποψηφιότητά μου. 

Δεν την κατέθεσα για να πάρω κάποιο ποσοστό. Την κατέθεσα γιατί πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω, αν οι πολίτες που θα ψηφίσουν με τιμήσουν και με εκλέξουν τελικά Πρόεδρο. 

Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου, γιατί διαθέτω την αντίληψη και την ορμή να κάνω πράξη όσα αναφέρω πριν, επιφέροντας τις αναγκαίες  αλλαγές στην φυσιογνωμία, την αντιπολιτευτική τακτική του ως κόμμα πρωταγωνιστής που δεν θα ετεροκαθορίζεται, αλλά και στην δομή και την αναγκαία δημοκρατική λειτουργία του.

Που θα εκφράσει ξανά την κοινωνία και θα ξαναπιάσει το νήμα μαζί της μεταβολίζοντας το σε πολιτική πράξη. Που θα απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Γιατί, έχω δώσει δείγματα γραφής καταθέτοντας προτάσεις που συχνά ήταν και σε αντίθεση με την επίσημη στάση μας όπως στην περίπτωση της επιστολικής ψήφου και των μη Κρατικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων. Και σήμερα χρειαζόμαστε πολιτικούς με άποψη, με στίγμα και όχι ισορροπιστές που μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική δε έχουν δώσει το στίγμα τους και δεν έχουν ποτέ ταυτιστεί με κάτι.

Γιατί ξέρετε καλά ότι είμαι πολιτικός της κοινωνίας όχι των μηχανισμών ούτε των συστημάτων, και βλέπετε τι πόλεμος μου γίνεται από κανάλια και εφημερίδες, και αυτό είναι το όραμα μου για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.

Γιατί έχω σαφές ότι χρειάζεται μια στροφή στον κεντρώο, δημοκρατικό χώρο που θα εκφράσει τη μεσαία τάξη που φτωχοποιείται, τους πιο ευάλωτους, τον κόσμο που ζει απο τη δουλειά του, προς μία πολιτική που θα στηρίζεται στην λογική και την κοινωνική ευαισθησία.

Γιατί έχω δείξει ότι είμαι αμετανόητα κατά αντιλήψεων σύμφωνα με τις οποίες δεν συνιστά πρόβλημα η συντήρησή του ΠΑΣΟΚ σε μικρά ποσοστά, αλλά πιστεύω σε ένα μεγάλο κόμμα  παράταξη που θα πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Γιατί ξέρετε ότι ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή στα δύσκολα δίνοντας τη μάχη για το ΠΑΣΟΚ όταν άλλοι κρυβόντουσαν, έφευγαν από ΠΑΣΟΚ ή παρατηρούσαν από μακριά.

Και όλα αυτά που πρεσβεύει η υποψηφιότητα μου και πιστεύω ότι είναι αυτά που μπορεί να ανακτήσει η Κεντροαριστερά και να νικήσεί στις βουλευτικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία!!!»

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ