”Συνεχίζουμε με συνέπεια και σταθερότητα, στις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή”, άρθρο της Χριστίνας Αλεξοπούλου για τα 50 χρόνια ΝΔ

Με περηφάνια και σεβασμό στο παρελθόν μας, που είναι ο οδηγός του μέλλοντος, γιορτάζουμε φέτος τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που σφράγισε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή της και Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η 4η Οκτωβρίου 1974 είναι ημερομηνία ορόσημο, καθώς τότε γεννήθηκε μια πολιτική παράταξη που έθεσε τις βάσεις της μεταπολεμικής Ελλάδας, καθοδηγούμενη από τις αρχές της δημοκρατίας, του πατριωτισμού και της υπευθυνότητας.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με το όραμά του για μια χώρα ισχυρή και ευρωπαϊκή, έβαλε τα θεμέλια για την είσοδό μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σταθερή του προσήλωση στις αρχές της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προόδου καθιέρωσαν τη Νέα Δημοκρατία ως τον εγγυητή της εθνικής ενότητας και της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους, ενώ υπήρξε ο ηγέτης που σήκωσε στις πλάτες του την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μετά την καταστροφική εμπειρία της Δικτατορίας, προσφέροντας στον λαό ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτική.

Εξέχουσα θέση στην ιδεολογική συνέχεια της παράταξης είχε και έχει η ΟΝΝΕΔ, η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν πάντοτε προπύργιο της ανανέωσης και την οποία υπηρέτησα προσωπικά και ως Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για πολλά χρόνια. Ως ο φάρος της νέας γενιάς, υπήρξε ο καταλύτης για την πολιτική μας ωρίμανση και την απόφασή μας να υπηρετήσουμε με πίστη και αφοσίωση την Αχαΐα και τη χώρα μας. Στις τάξεις της, γενιές νέων ανθρώπων γαλουχήθηκαν με τις αξίες της παράταξης, σφυρηλατώντας το αίσθημα του πατριωτισμού, του σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σε αυτό το απαιτητικό αλλά όμορφο ταξίδι, ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι η ιστορία μας είναι γεμάτη από αγώνες, επιτυχίες και δυσκολίες. Κάθε βήμα που κάναμε ως παράταξη μας έφερε πιο κοντά στους στόχους μας για την προκοπή του τόπου, την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της οικονομίας. Στο πέρασμα αυτών των δεκαετιών, είδαμε την παράταξη να διαχειρίζεται με υπευθυνότητα κρίσιμες εθνικές και διεθνείς συγκυρίες, κρατώντας τη χώρα σε σταθερή τροχιά και αποφεύγοντας τις σειρήνες του λαϊκισμού, που απειλούσαν πολλές φορές την κοινωνική και πολιτική μας συνοχή.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει στο τιμόνι της άξιους ηγέτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως Πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρός μας, αποδεικνύει καθημερινά πως είναι ο άξιος συνεχιστής της μεγάλης καραμανλικής παράδοσης. Με συνέπεια και όραμα, οδηγεί τη χώρα μπροστά, αντιμετωπίζοντας μεγάλες προκλήσεις, όπως ήταν, μεταξύ άλλων, η παγκόσμια πανδημία, οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι οικονομικές αναταράξεις. Μέσα από σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα, η κυβέρνησή μας κατάφερε να διασφαλίσει τη σταθερότητα και να θέσει τις βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία που θα ωφελήσει τις επόμενες γενιές.

Η Νέα Δημοκρατία, μακριά από τον λαϊκισμό που ευδοκιμεί στα άκρα, παραμένει πιστή στις αξίες της με σεβασμό στον κοινοβουλευτισμό και στους θεσμούς. Η πορεία μας, εγγυάται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος στην Ευρώπη και στον κόσμο και ταυτόχρονα ένας δυνατός υποστηρικτής των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Συμπληρώνοντας μισό αιώνα ζωής, η Νέα Δημοκρατία προχωρά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, συνεχίζοντας να χαράσσει τη δική της πορεία για μια Ελλάδα ισχυρή. Οι επόμενοι στόχοι είναι ξεκάθαροι: περισσότερες μεταρρυθμίσεις, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη κοινωνική συνοχή. Η παράταξή μας ήταν και θα είναι ο εγγυητής της εθνικής μας προοπτικής και η δύναμη που θα συνεχίσει να προσφέρει λύσεις και ελπίδα στον λαό.

Στα επόμενα 50 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να υπηρετεί την Ελλάδα και τους Έλληνες, αφοσιωμένη στις ίδιες αξίες που έθεσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και με την ίδια δυναμική που την κρατά πρωτοπόρο στην ελληνική πολιτική σκηνή.

*Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, τ. Υφυπουργού Μεταφορών

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ