Φαραντούρης στα Παραπολιτικά 90,1: ”Η υποψηφιότητά μου δεν είναι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων, πιέσεων και ετεροπροσδιορισμού”

«Η υποψηφιότητά μου δεν είναι αποτέλεσμα σκοπιμοτήτων, πιέσεων και ετεροπροσδιορισμού» είπε το πρωί της Τετάρτης (2/10) ο Νικόλας Φαραντούρης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε αρχικά για την υποψηφιότητά του και απαντάει σε αυτούς που του λένε ότι τον έβαλαν οι 87, γιατί δεν τραβάει ο Σωκράτης Φάμελλος λέγοντας: «εγώ δεν ετεροπροσδιορίζομαι, ούτε παρακινούμαι από αλλότρια συμφέροντα, ούτε από σκοπιμότηταες. Η υποψηφιότητά μου δεν έχει να κάνει, ούτε με ομάδες, ούτε με ομαδάρχες». Και πρόσθεσε: «αν ήμουν αποδέκτης τέτοιων παρακινήσεων, θα προτιμούσα να κάτσω στην Ευρωβουλή να απολαύσω την πολυτελή θητεία μου».

Στη συνέχεια σχολίασε τις κατηγορίες περί αγνωμοσύνης στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας: «απρεπές, αλαζονικό και άκαιρο να με κατηγορούν κάποιοι για αγνωμοσύνη. Τους το επιστρέφω σε αυτούς, που λένε ότι η παρουσία μου στην πολιτκή και στα δημόσια πράγματα οφείλεται σε αυτούς».

Και συνέχισε λέγοντας: «δε θα παραιτηθώ από ευρωβουλευτής, αν εκλεγώ πρόεδρος. Ο ευρωπαϊκός και ελληνικός κοινοβουλευτισμός είναι μία συνέχεια. Θα αποφασίσουμε με συλλογική διαδικασία και με τα μέλη της Κ.Ο., ποιος θα είναι επικεφαλής, αν εκλεγώ πρόεδρος».

Τέλος, σχολιάζοντας το decor του βίντεο, με το οποίο εξήγγειλε την υποψηφιότητά του και το μπλε χρώμα, ο κ. Φαραντούρης είπε: «όποιος έχει θέμα με τα χρώματα, έχει παλιές αντιλήψεις που δε με αφορούν».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ