Πλούσιος και υγιής ή φτωχός και άρρωστος;

Είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ, την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του θα προσέλθουμε στις κάλπες.

Η προεκλογική περίοδο κύλησε ομαλά. Η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων ήταν σε γενικές γραμμές σε πολιτισμένο επίπεδο, ακούστηκαν οι θέσεις και οι απόψεις όλων και φαίνεται ότι τα στελέχη και τα μέλη κατασταλάζουν στις επιλογές τους Το κλίμα είναι τέτοιο που ταιριάζει σε ένα κόμμα που θέλει να αποτελέσει την ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου και την εν δυνάμει μελλοντική κυβέρνηση.

Φαίνεται ωστόσο ότι επιχειρείται στη δημόσια συζήτηση να μπει ένα ψευτοδίλημμα Θέλουμε να ενισχυθεί σημαντικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ, να κερδίσει τη Ν.Δ και το Μητσοτάκη και να γίνει σύντομα κυβέρνηση;

Η απάντηση προφανώς είναι αυτονόητη από όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όπως προφανή είναι η απάντηση στον τίτλο του άρθρου.

Το ζητούμενο είναι πως θα το κάνουμε, ποιος θα είναι ο οδικός χάρτης για να το πετύχουμε;

Κατή την εκτίμηση μου χρειάζονται τα παρακάτω:

  • Συνεκτικό πρόγραμμα με «γωνίες», με έμφαση στην επαναδημιουργία του κοινωνικού κράτους που έχει υποχωρήσει αισθητά τα τελευταία χρόνια και πολιτικές που θα ρυθμίζουν την αγορά. Με λίγα λόγια πολιτικές που θα οδηγούν σε αναβάθμιση των υπηρεσιών του κράτους στην παιδεία και στην υγεία και στην πάταξη της ακρίβειας.

Η αγοραστική δύναμη των πολιτών επομένως και το βιοτικό του δεν εξαρτάται μόνο από το πόσα βγάζει αλλά κυρίως από το πόσα πληρώνει!

Στόχος θα πρέπει να είναι να συγκροτήσουμε μια νέα πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα περιλαμβάνει από στρώματα που εμπιστεύθηκαν τη Ν.Δ στις τελευταίες εκλογές μέχρι τους μη προνομιούχους της εποχής μας που δυσκολεύονται σημαντικά.

Θα πρέπει να αναδείξουμε μια νέα μεσαία τάξη.

  • Αποτελεσματικό κόμμα που θα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να επικοινωνήσουμε τις πολιτικές μας με την κοινωνία.

Θα πρέπει το κόμμα να μπορεί να «προσπεράσει» τα κυρίαρχα μέσα μαζικής επικοινωνίας και να συνομιλήσει απευθείας με τους πολίτες!

  • Καθαρή πολιτική συμμαχιών. Πρέπει να απορριφθεί η οποιαδήποτε σκέψη για συμμαχίες με κόμματα στα αριστερά μας. Πέρα από ότι είναι αντικειμενικά ανέφικτο θα είναι και πολιτικά λάθος.

Οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία θα μας βάλει απέναντι σε μεσαία στρώματα που απορρίπτουν πλήρως οτιδήποτε θα θυμίζει τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ και τη διακυβέρνηση του.

Είναι βέβαια προφανές ότι θα πρέπει να απευθυνθεί ένα ευρύ προσκλητήριο σε όσα στελέχη επιθυμούν να επιστρέψουν. Οι πόρτες θα πρέπει να είναι ανοικτές για όλους όσους δεν πλήγωσαν την παράταξη Θα πρέπει να είναι καθαρό όμως, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι το πολιτικό όχημα το όποιο θα δώσει τη μάχη και θα κερδίσει τη Ν.Δ και το Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος θα πρέπει να μπορεί να υπηρετήσει τις παραπάνω πολιτικές. Ο πρόεδρος θα πρέπει με λίγα λόγια να μπορέσει να υπηρετήσει με αξιοπιστία το εγχείρημα της αμφίπλευρης διεύρυνσης. Να πείσει πολίτες και από τα αριστερά μας και από τα δεξιά μας και κυρίως πολίτες που απέχουν. Κατά την εκτίμηση αυτός που μπορεί να το κάνει με μεγαλύτερη αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα είναι ο νυν πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Είμαι βέβαιος ότι αν συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και στις πολιτικές κατευθύνσεις και δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, θα μπορέσουμε σύντομα να κερδίσουμε τη Ν.Δ και τον Μητσοτάκη. Πρέπει να το κάνουμε γιατί αυτό είναι το ωφέλιμο για την πατρίδα.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ