Δημοσκόπηση Interview: Επανεκλογή Κασσελάκη – Απόλυτη ισοψηφία μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα

Προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη ενόψει των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και απόλυτη ισοψηφία μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC.

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές για την προεδρία του κόμματος είναι ενωμένο, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει κατακερματιστεί, καθώς σε έναν μήνα θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, 7 στους 10 (69%) πιστεύουν πως μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα διασπαστεί στην περίπτωση που εκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης για πρόεδρος. Τα ποσοστά με προέδρους τον Σ. Φάμελλο και Π. Πολάκη είναι πολύ μικρότερα, 2% και 6% αντίστοιχα. Αντίθετα, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν 8 στους 10 θεωρούν πως το κόμμα μετά την εκλογή του προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.

Στην ερώτηση «αν θέλετε να επανεκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης», στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%). Ισοψηφία έχουμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του. Στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν νέο πρόσωπο για πρόεδρο στο κόμμα. Ειδικότερα, στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος. Ομοίως και με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

Τέλος, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης (38%) και με σχεδόν δέκα μονάδες κάτω ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος (29%) (σημ. η έρευνα ξεκίνησε πριν ανακοινώσει ο Ν. Φαραντούρης). Τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με 14%.

Η ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται σε αμφίρροπο αγώνα, καθώς Ν. Ανδρουλάκης και Χ. Δούκας πετυχαίνουν την απόλυτη ισοψηφία (29%). Τρίτος έρχεται ο Π. Γερουλάνος με 19,2% και τέταρτη η Α. Διαμαντοπούλου με 12,6%.

dimoskopisi_interview1

dimoskopisi_interview2

dimoskopisi_interview3

dimoskopisi_interview4

dimoskopisi_interview5

dimoskopisi_interview6

dimoskopisi_interview7

dimoskopisi_interview8

dimoskopisi_interview9

Η ταυτότητα της έρευνας:

dimoskopisi_interview-tautotia

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ