ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε… χωρίς να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του – Στόχος του να ελέγξει το συνέδριο για να ακυρώσει την “έκπτωσή” του από τη θέση του προέδρου

Με ένα βίντεο με οποίο δεν έλεγε τίποτα για την υποψηφιότητα του για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ζητούσε μόνο από τους πολίτες να γραφτούν στο κόμμα για να εκλέξουν συνέδρους που στην πραγματικότητα θα ακυρώσουν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την έκπτωση από το αξίωμα του, ο Στέφανος Κασσελάκης πυροδότησε για μία ακόμη φορά το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν έχω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: “Είμαι εδώ!”. “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα. “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mcciwa3t4h)

Η αναφορά αυτή πυροδότησε τα σενάρια που «θέλουν» τον κ. Κασσελάκη να μην έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κατέβει στις εκλογές, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο την δεύτερη Κυριακή να υπάρξει ένα μπλοκ απέναντι του και να τελικά μην εκλεγεί. Γι αυτό υποστηρίζουν κάποιοι αυτό που θέλει αρχικά είναι να ελέγξει το συνέδριο. Εάν, δηλαδή, η πλειοψηφία των συνέδρων δεν είναι μαζί του τότε τίποτα δεν αποκλείεται. Αντίθετα εάν ο έκπτωτος πρόεδρος ελέγξει το συνέδριο τότε το σίγουρο είναι ότι θα επιχειρηθεί από το επιτελείο του να επανέλθει στην ηγεσία του κόμματος χωρίς εκλογές.

Παράλληλα, αίσθηση δημιούργησε και η φράση του κ. Κασσελάκη στο βίντεο «για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα». Στελέχη της πλευράς των «87» έλεγαν ότι αυτή η αναφορά δείχνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει πρόβλημα στο «Πόθεν έσχες» του και γι’ αυτό προετοιμάζει μία ενδεχόμενη απόρριψη της υποψηφιότητας του.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4mej6ojkfcx)

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε ακόμα εναντίων των «87» λέγοντας ότι «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος. Σήμερα, η φωνή των πολλών. Αύριο, η κυβέρνηση της προόδου».

Όπως ήταν φυσικό η αναφορά αυτή έφερε την αντίδραση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας με τον Κώστα Ζαχαριάδη να λέει πως «αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επίσης, τι είναι ο Κασσελακης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;», σχολίασε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέκρινε και τα σενάρια της Κεντροαριστεράς λέγοντας πως «η κυβέρνηση απέρχεται και το γνωρίζετε. Στη θέση της: Ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής. Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς».

Με το βίντεο το οποίο είχε χρόνο 3.52 δευτερόλεπτα και 395 λέξεις και στο οποίο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμφανώς οργισμένος και αποσυντονισμένος, ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε για μία ακόμη φορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «ο Στέφανος Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρώην πρόεδρος, ενώ σε όλο το βίντεο μιλούσε στο πρώτο ενικό, όταν έφτασε η στιγμή για να ζητήσει συγνώμη από τις οικογένεια των παλιών αγωνιστών, αλλά και από τους νέους μίλησε στον πληθυντικό. Μόνο που όπως σημείωναν τα στελέχη της ομάδας των «87» ο ίδιος ήταν ο οποίος μίλησε στην ΚΕ για βαρωνίες και κουκουλοφόρους αδιαφορώντας σε ποιους απευθύνεται. «Ζητώ συγνώμη από εσάς που απογοητεύσαμε. Από τους νέους που μας έφεραν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Από τις οικογένειες των παλιών αγωνιστών που μοιράζονταν συντροφικά στα δυο μια μπουκιά ψωμί, όχι μια χούφτα αξιώματα. Από τους 150.000 πολίτες που στήθηκαν στις ουρές πριν από μόλις ένα χρόνο».

Εν τω μεταξύ χθες συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία για να συζητήσει την εισήγησή της για την επόμενη Κεντρική Επιτροπή. Από την συνεδρίαση αποχώρησε η Θεοδώρας Τζάγκρη διαφωνώντας με την Γιώτα Μπελώνη.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ