Μάριος Θεμιστοκλέους: Με αλλαγές στις ομάδες εφημέρευσης και νέους τραυματιοφορείς οι αλλαγές στη γενική εφημερία του Λεκανοπεδίου

Σε ένα μετριοπαθές “σενάριο” για τον νέο τρόπο της γενικής εφημερίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου προσανατολίζεται τελικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών του ΕΣΥ στην Αττική, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει άμεσα σε βαθιά τομή στο σύστημα.

Θεμιστοκλέους: Θα υπάρχει ένα ψηφιακό σύστημα που θα επιτρέψει και στους γιατρούς και σε εμάς να παίρνουμε πληροφορία έτσι ώστε να μπορούμε να συντονίζουμε την εφημερία

Έτσι, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε συνέντευξή του στο ΕΡΤnews, “το πρώτο πράγμα που θα γίνει είναι ότι θα έχουμε κάποιες αλλαγές στις ομάδες (σ.σ. νοσοκομείων) που εφημερεύουν. Θα έχουμε επίσης 500 τραυματιοφορείς στα νοσοκομεία της χώρας και οι περισσότεροι θα είναι στα μεγάλα νοσοκομεία. Θα υπάρχει ένα ψηφιακό σύστημα που θα επιτρέψει και στους γιατρούς και σε εμάς να παίρνουμε πληροφορία έτσι ώστε να μπορούμε να συντονίζουμε την εφημερία, για να περάσουμε όταν θα έχουμε και τα κατασκευαστικά, σε μεγαλύτερες αλλαγές στην εφημερία”.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ