Νέα Δημοκρατία: Δεν πάνε Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της παράταξης Σαμαράς και Καραμανλής – “Κανένα σχόλιο” η αντίδραση της Πειραιώς – Όλο το παρασκήνιο

Θα απουσιάσουν από τη γιορτή για τα 50 χρόνια της ΝΔ στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης οι δύο πρώην πρωθυπουργοί  Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το γραφείο της γραμματέως του κόμματος Μαρίας Συρεγγέλα έχει ήδη ενημερωθεί.

Από την πλευρά της Πειραιώς, η πρώτη αντίδραση είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο. «Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της Πειραιώς.

Το παρασκήνιο της αποχής Καραμανλή-Σαμαρά από τα γενέθλια της ΝΔ

Μέχρι και σήμερα το πρωί παρέμενε γρίφος το αν θα παραστούν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τούς είχε καλέσει στην αρχή της εβδομάδας προκειμένου να τους καλέσει στην εκδήλωση στη Ρηγίλλης.

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Big Mouth του powergame.gr., οι δύο πρώην πρόεδροι ήταν ευγενικοί κατά τη διάρκεια της σύντομης συνδιάλεξης με τον πρωθυπουργό, επιφυλασσόμενοι να δουν το πρόγραμμά τους και αναλόγως να δώσουν απάντηση. 

Όπως ανέφεραν πληροφορίες του «Big Mouth», εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, και καμιά δεκαριά ακόμα βουλευτές, κυρίως από την επαρχία, και μάλιστα από τον κύκλο των συχνών συνομιλητών του Μεσσήνιου πολιτικού, δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται την Παρασκευή το βράδυ στη Ρηγίλλης.

*Διαβάστε ακόμα: Επιβεβαίωση Big Mouth για το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά για την επέτειο της ΝΔ – “Δεν θα μπορούσαν να μην προσκληθούν”, είπε ο Παύλος Μαρινάκης

Νέα Δημοκρατία: Η γιορτή για τα 50 χρόνια της παράταξης

Η Νέα ∆ηµοκρατία, η παράταξη που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραµανλή, γιορτάζει σήμερα τα πεντηκοστά γενέθλιά της. Έτσι, η «γαλάζια» παράταξη θα γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων σήμερα, Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, με μια εκδήλωση που θα λάβει χώρα έξω από ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης, εκεί όπου επί σχεδόν 4 δεκαετίες «χτυπούσε η καρδιά» του κόμματος.

Λίγο μετά τις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανέβει στην ειδική εξέδρα που θα έχει στηθεί μπροστά από το κτίριο στον αριθμό «18».

Η σημερινή εκδήλωση προγραμματίζεται να είναι μια «βουτιά» στο ιστορικό παρελθόν της παράταξης, με τον πυρσό παρόντα, ενώ το μπαλκόνι του κτιρίου, στο οποίο γιορτάστηκαν νίκες, αλλά παράλληλα καταγράφηκαν και ιστορικές ήττες, αναμένεται να είναι σημαιοστολισμένο.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ