Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου – Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, όλα ανοιχτά για τη δεύτερη θέση

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα η ΝΔ, στην εκτίμηση ψήφου βρίσκεται στην πρώτη θέση με 30% και στη δεύτερη έχει σκαρφαλώσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 15,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,5% βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ στην τέταρτη είναι το ΚΚΕ με 10,5%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9,5%, η Φωνή Λογικής με 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Νίκη με 3,5%, το ΜέΡΑ 25 με 3%, η Νέα Αριστερά με 2,5%.

ektimisi_pulse

Πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά τώρα την πρόθεση ψήφου εκεί βλέπουμε ότι η ΝΔ είναι στην πρώτη θέση με 24,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13% και στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%. Στην τέταρτη βρίσκεται το ΚΚΕ με 9% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8%, με 4% η Φωνή Λογικής, με 3,5% η Πλεύση Ελευθερίας, με 3% η Νίκη, με 2,5% το ΜέΡΑ 25, με 1,5% η Νέα Αριστερά και οι Σπαρτιάτες. Η αδιευκρίνιστη ψήφος εντοπίζεται στο 14%.

prothesi_psifou_pulse

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δείχνει να έχει εξασφαλισμένη την πρώτη θέση και το ένα «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο, ενώ για τη 2η θέση, θα «κονταροχτυπηθούν», σχεδόν με ίδια ποσοστά η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας.

Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές του 2023

Πιο συγκεκριμένα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές του 2023 ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30% και στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Χάρης Δούκας με 20%. Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 18% και η Άννα Διαμαντοπούλου με 16%. Στο 4% καταγράφεται ο Μιχαλης Κατρίνης και στο 3% η Νάνατια Γιαννακοπούλου. 

ektimisi_pulse_1

Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Όσον αφορά τώρα τους ψηφοφόρους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου εκεί βλέπουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι στην πρώτη θέση με 30%. Ωστόσο βλέπουμε ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου με 19%, στην τρίτη ο Παύλος Γερουλάνος με 18% και στην τέταρτη ο Χάρης Δούκας με 17%. Ο Μιχάλης Κατρίνης καταγράφεται στο 4% και στο 2% η Νάντια Γιαννακοπούλου.

ektimisi_pulse_2

Την ίδια ώρα στο ερώτημα «ανεξάρτητα από το εάν θα ψηφίσετε στις εκλογές για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ποιος ή ποια θα προτιμούσατε να εκλεγεί» το 27% απαντάει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 23% απαντά ο Χάρης Δούκας και το 20% ο Παύλος Γερουλάνος. Σε αυτό το ερώτημα η Άννα Διαμαντοπούλου συγκεντρώνει 19% και από 3% ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

pulse_33

Επιπρόσθετα σε αυτούς που σκέφτονται ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει 25% και ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 23%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Χάρης Δούκας με 22% και στην τέταρτη ο Παύλος Γερουλάνος με 19%. Ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει 4% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 3%.

pasok_ektimisi_psifou_pulse

pulse_ektimisi_psifou_pasok

Πόσο επηρέασε τους ψηφοφόρους το debate του ΠΑΣΟΚ

Όσον αφορά στο debate των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και το ποσοστό στο οποίο επηρέασε τους ψηφοφόρους, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι άλλαξαν την επιλογή τους.

debate_1

debate_2

Κασσελάκης για… πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης των υποψηφιοτήτων, οι ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν να… επιμένουν στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Μεγάλη δυσαρέσκεια φαίνεται και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, καθώς μόλις το 11% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καλύτερο μέλλον.

syriza_444

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ