Μητσοτάκης: “Το 2019 λυτρώσαμε τη χώρα – Να χαρίσουμε στη ΝΔ τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες” – Η ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΝΔ στη Ρηγίλλης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στην εκδήλωση «Πάμε Ρηγίλλης» για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας το σύνθημα για 3η συνεχόμενη κυβερνητική θητεία. 

Με ένα party έμπροσθεν της πρώτης εμβληματικής έδρας του κόμματος που ίδρυσε στις 4 Οκτωβρίου 1974 ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στα στελέχη και τους φίλους του κόμματος της ΝΔ τονίζοντας ότι το “2019 λυτρώσαμε την Ελλάδα

Δείτε την ομιλία του:

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή στις γιγαντοοθόνες ενός βίντεο με δηλώσεις στελεχών για τη Νέα Δημοκρατία η οποία όπως επεσήμαναν επί πενήντα χρόνια βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ακολούθησε ένα επετειακό βίντεο για την ιστορία του κόμματος το οποίο περιέχει σημαντικές στιγμές και πρόσωπα, από τον Οκτώβριο του 1974 μέχρι και σήμερα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζονται στο βίντεο.

«Τα γενέθλια της ΝΔ δεν γινόταν να τιμήσουμε παρά μόνο εδω. Στη Ρηγίλλης 18 που επέλεξε ο Κ. Καραμανλής και συνδέθηκε με την ιστορία της Ελλάδας» ανέφερε ο κυριάκος Μητσοτάκης όταν ανέβηκε στο βήμα.

«Αυτό το κόμμα έρχεται από μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά για να οδηγεί την πατρίδα μας πάντα μπροστά κάνοντας αναφορές στον Ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαράς. «Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς παρόντες και απόντες» σημείωσε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4n7xpqfls3d)

Μητσοτάκης: “Το 2019 λυτρώσαμε τη χώρα” – Προανήγγειλε 3η συνεχόμενη κυβερνητική θητεία

Παράλληλα, τόνισε ότι “το 2019 λυτρώσαμε τη χώρα” και  προανήγγειλε 3η συνεχόμενη κυβερνητική θητεία: «Η μέρα της γιορτής της παράταξής μας είναι να απαντήσουμε και εμείς και να της χαρίσουμε και εμείς τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες»

Πρόσθεσε ότι «η ΝΔ αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης η οποία στάθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και απέναντι στο σαράκι του διχασμού».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαριά της ΝΔ, τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες της. Σε μια ευρύχωρη παράταξη κάποιες στιγμές, δεν θα συμφωνούν, προφανώς, όλοι σε όλα, όμως, θα συμφωνούν οι πολλοί σε πολλά, ειδικά στα θέματα που είναι κρίσιμα για την πατρίδα».

«Στα 50 μας χρόνια η κυριαρχία μας είναι αδιαμφισβήτηση. Η κρίση στην αντιπολίτευση δεν είναι ανεξάρτητη από τη δική μας ρεαλιστική πολιτική. Εμείς σπάσαμε ιδεολογικές αγκυλώσεις και δόγματα. Ακυρώσαμε τα θεμέμλια που στέκονταν για πολλά χρόνια οι αντίπαλοί μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα αλλάζει και προχωρά και θα συνεχίσει να προχωρά. Το δώρο που μας ζητά η ΝΔ στα γενέθλιά της είναι να χτίσουμε πιο γρήγορα το αύριο. Σε αυτό το κτίριο μπήκα ως ΟΝΝΕΔίτης και σήμερα στέκομαι μπροστά του ως πρωθυπουργός. Και δεν ξεχνώ ότι είμαι πρωθυπουργός επειδή είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

«Το πραγματικό σπίτι του κόμματός μας όμως είναι ένα: Η καρδιά της Νεοδημοκράτισσας και του Νεοδημοκράτη»

«Τα 50 χρόνια μας καλούν σε μια νέα συστράτευση ελπίδας. Εχουμε μπροστά μας μια τριετία καθαρού πολιτικού χρόνου για να κάνουμε πράξη το όραμα μας. Γιαρτάζουμε από τη Ρηγίλλης και προχωράμε ενωμένοι. Τα καλύτερα έρχονται»

Από το ραντεβού στη Ρηγίλλης απουσιάζουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega σχολίασε ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του και τους προσκάλεσε, προσθέτοντας πως η σημερινή, είναι μία μέρα γιορτής για τους Νεοδημοκράτες.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι οι μεταξύ άλλων: Παύλος Μαρινάκης, Μαρία Συρεγγέλα, Γιώργος Μυλωνάκης, Ζέττα Μακρή, Κώστας Μπακογιάννης, Διονύσης Σταμενίτης, Βασίλης Υψηλάντης, Περικλής Μαντάς, Μαρία Κεφάλα, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Θανάσης Κοντογεώργης, Βασίλης Γιόγιακας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Τσιόδρας, Νίκος Ρωμανός, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Ειρηνη Αγαπηδάκη, Θανάσης Μπούρας, Γιάννης Καλλιάνος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Καλαντζής, Χρήστος Μπουκώρος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Διονύσης Χατζηδάκης, Θεόδωρος Λιβάνιος, Στέλιος Κουτνατζής.

Δείτε φωτογραφίες:

nea_d_rigillis__2_

nea_d_rigillis__1_

nd_50a

6329284

6329285

Νέα Δημοκρατία: Επέτειος στη Ρηγίλλης, εκεί απ’ όπου πέρασε η ιστορία της παράταξης

Αν είχαν στόμα οι τοίχοι του διατηρητέου ακινήτου των 775 τ.μ. θα έλεγαν τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες. Από τις νίκες, τις ήττες, το μυθιστορηματικό παρασκήνιο πίσω από τις εκλογές των προέδρων της ΝΔ, αμίμητες ατάκες των κορυφαίων της πολιτικής.

Όλη η ιστορία πέρασε το κατώφλι της μαντεμένιας πόρτας του νεοκλασικού, με συγκρούσεις που άφησαν εποχή, αλλά και αποφάσεις που χάραξαν ανεξίτηλα τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Εκεί έμαθε ο τότε πρόεδρος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πως το ΠΑΣΟΚ θα στήριζε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Χρήστο Σαρτζετάκη και όχι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και εκεί συναντήθηκαν ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο επίτιμος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Τζαννής Τζαννετάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και ο πρέσβης Πέτρος Μολυβιάτης, για να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις.

Τα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης εγκαινιάστηκαν στις 11 Ιουλίου 1975. Νωρίτερα στον χώρο στεγαζόταν η Βασιλική Χωροφυλακή τη δεκαετία του 1960 και κατά τη διάρκεια της χούντας το κτίριο είχε χρησιμοποιήσει η πρεσβεία της Αιγύπτου. Μετά την ίδρυση της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δέχεται την εισήγηση του γενικού διευθυντή της ΝΔ Τιμολέοντα Λούη να γίνει το ακίνητο (ενδιαφερόταν και η πρεσβεία της Βραζιλίας την ίδια περίοδο) στρατηγείο της νεοϊδρυθείσας ΝΔ. Στην είσοδο υπήρχε ένας κόκκινος διάδρομος στο χολ και αριστερά δέσποζε η αίθουσα συνεδριάσεων.

Επιβλητική, με μαρμάρινα τζάκια αριστερά και ένα μεγάλο τραπέζι, ήταν η «Αίθουσα Κήπου», στην αυλή του κτιρίου, όπου διεξήχθησαν οι περισσότερες προεδρικές εκλογές: Στις 9 Δεκεμβρίου 1981 ο Ευάγγελος Αβέρωφ ανέλαβε τα ηνία της παράταξης έναντι του Κωστή Στεφανόπουλου. Την 1η Σεπτεμβρίου 1984 ανέλαβε την προεδρία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας 70 ψήφους έναντι 40 του Κωστή Στεφανόπουλου. Το 1993 αναλαμβάνει ο Μιλτιάδης Έβερτ, επικρατώντας του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, ενώ ο νέος πρόεδρος μετονόμασε την «Αίθουσα Κήπου» σε «Αίθουσα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Ένδοξες εποχές και στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου που στεγαζόταν το γραφείο προέδρου, με τους εκάστοτε αρχηγούς να χαιρετούν τους συγκεντρωμένους νεοδημοκράτες. Μια εικόνα ανεξίτηλη στη μνήμη, εκείνη του Κώστα Καραμανλή με τη σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη, στις 7 Μαρτίου του 2004, όταν οι ΟΝΝΕΔίτες ζητωκραύγαζαν «πάρτι, πάρτι, στις 7 του Μάρτη» και «να τος, να τος ο πρωθυπουργός», μετά τη θριαμβευτική επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος αρχηγός που μετά την εσωκομματική νίκη του για την αρχηγία έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φωτογραφήθηκε στο εμβληματικό μπαλκόνι ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μπήκε στη Ρηγίλλης ως νέος πρόεδρος, ανέβηκε τα «27 σκαλοπάτια της εξουσίας», αλλά βρήκε το γραφείο προέδρου κλειδωμένο.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ