Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Αποχώρησαν μέλη όταν ανέβηκε στο βήμα ο Πολάκης, κατέθεσε υποψηφιότητα ο Κασσελάκης μέσω Τζάκρη

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα διεξάγεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με το κλίμα να μυρίζει… μπαρούτι.

Ένταση έχει δημιουργηθεί κατόπιν της εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή, να λάβουν τον λόγο οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετη την πλευρά Κασσελάκη, από τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρίσταται στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ είναι παρόντες ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη έφυγαν όταν ανέβηκε στο βήμα ο Πολάκης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 25 άτομα που έφυγαν.

Εν τω μεταξύ, η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε 87 υπογραφές για την υποψηφιότητα Στέφανου Κασσελάκη και μαζί το πόθεν έσχες του.

Παράλληλα, και δηλωτικό του κλίματος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Θανάσης Οικονόμου κατέθεσε την υποψηφιότητα του, θέλοντας να «τρολάρει» τη διαδικασία.

Σφοδρή αντίδραση «Κασσελίστας» στην μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής του Συνεδρίου

Υπενθυμίζεται πως προηγήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου το οποίο αποφάσισε την μετάθεση του χρόνου του Συνεδρίου για τις 8-10 Νοεμβρίου. Ειδικότερα, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε και εισηγείται στην Κεντρική Επιτροπή να μετακινηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου στις 8-10/11.

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11.

Το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη διαφωνεί με την αλλαγή στην ημερομηνία, όπως κατέστησε σαφές η Θεοδώρα Τζάκρη.

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος μέσω X εξαπέλυσε τα «πυρά» του.

«Φοβερή οργάνωση έχουν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πάντως.
Μόλις σήμερα το πρωί(!) διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για το προγραμματισμένο Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου και το μεταθέτουν για της 8-10 Νοεμβρίου! Στο μεταξύ στις 10 Νοεμβρίου διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας! Όλη η πόλη θα είναι κλειστή και οι μετακινήσεις θα είναι αδύνατες! Η οργανωτική δεινότητά τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο!», έγραψε.

Παππάς: «Κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία»

Η χώρα αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις: Δημογραφική κρίση, κλιματική κρίση, οικονομική κρίση. Η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα. Μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Και προϋποθέσεις είναι: 1. Το ανάχωμα στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη. 2. Η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προοδευτικές αριστερές συνεργασίες.

Στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας. Απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο.

Κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία.

Είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Αν και πως θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πως θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πως θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό.

Αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο (ντιμπέιτ). Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές. Με την εγγύηση του κόμματος.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ