Κουστένης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Είναι η τρίτη ευκαιρία που του δίνεται, ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργήσει ενθουσιασμό

Τη μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στην εσωκομματική κάλπη του ΠΑΣΟΚ και το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασε ο διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης και εκλογικός αναλυτής, Παναγιώτης Κουστένης. Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πολιτική ευκαιρία, εξαιτίας της δυσμενούς κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ και της φθοράς που φαίνεται να παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως επισήμανε στην εκπομπή «Οι Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ» ότι το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη έχει ήδη χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες, τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 όσο και στις ευρωεκλογές, και τώρα βρίσκεται μπροστά στην τρίτη και ίσως πιο κρίσιμη. «Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά ευκαιρία που δίνεται στο ΠΑΣΟΚ. Τις δύο προηγούμενες, σε έναν μεγάλο βαθμό, τις έχασε» είπε ο πολιτικός αναλυτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν πρώτο ενθουσιασμό για το ΠΑΣΟΚ και να φέρει τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης πιο κοντά, μειώνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία.

Παρόλο που το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και να παίρνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, «η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία παραμένει μεγάλη», όπως ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Κουστένη, το κρίσιμο ζήτημα είναι η ικανότητα του ΠΑΣΟΚ να κεφαλαιοποιήσει την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και να αναδειχθεί ως η δεύτερη ισχυρότερη πολιτική δύναμη.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ