Γιάννης Λούλης: Σε αποσύνθεση ο ΣΥΡΙΖΑ – Ξεπροβάλλει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ

Τα όσα διαδραματίστηκαν στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών κλήθηκε να σχολιάσει ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ τόνισε ότι «έχει δρόμο ακόμα, αλλά νομίζω ότι η όλη εξέλιξη αυτή είναι πολύ ευνοϊκή για το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι πήγε καλά η ιστορία. Η αίσθησή μου είναι ότι εάν επέλεγα δύο νικητές από αυτή τη μάχη, θα έλεγα βεβαίως ο Ανδρουλάκης, ο οποίος πήρε με μία αισθητή διαφορά την πρώτη θέση και θα έλεγα ότι το δεύτερο δυνατό χαρτί του ΠΑΣΟΚ είναι ο Γερουλάνος».

Έκπληξη ο Γερουλάνος

Όπως είπε, ο κ. Γερουλάνος έκανε την έκπληξη χθες, ανεβάζοντας τα ποσοστά του, ενώ ο κ. Λούλης τόνισε ακόμα «εάν αυτοί οι δύο άνθρωποι στρατηγικά, επικοινωνιακά συνεργάζονταν πολύ καλά μεταξύ τους, νομίζω ότι ο ένας στη Βουλή, ο άλλος στις όλες του δραστηριότητες θα μπορέσουν να καλύψουν ένα κενό, διότι αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν περνάει την καλύτερή της φάση. Είναι κυρίαρχη βέβαια, αλλά δεν περνάει την καλύτερή της φάση». «Η αίσθησή μου είναι ότι και ο ένας και ο άλλος θα αντιληφθούν ότι το να είναι οι δύο μαζί ενωμένοι θα στείλουν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Αν ήμουν σύμβουλός τους πάντως, αυτό θα τους έλεγα» είπε χαρακτηριστικά.

Πολύ δύσκολο να μην είναι νικητής ο Ανδρουλάκης

Είναι πολύ δύσκολο να μην είναι ο κ. Ανδρουλάκης ο νικητής του δεύτερου γύρου, είναι η γνώμη που εξέφρασε ο κ. Λούλης. «Άρα νομίζω ότι σαφώς προς τα εκεί γέρνει η κατάσταση. Και επαναλαμβάνω ότι για μένα το κομβικό σημείο είναι αυτή η συνεργασία. Δηλαδή εάν πέρναγα μια μέρα και κουβέντιαζα μαζί τους και τους έλεγα παιδιά κοιτάξτε οι δυο σας, βρείτε τα, ενώστε τις δυνάμεις σας και να ξανά ξεκινήσετε κάτι καινούργιο» συμπλήρωσε.

Σε κατάσταση αποσύνθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λούλης ανέφερε «σε αυτή τη φάση βεβαίως είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης» η οποία έχει ξεκινήσει από πολύ καιρό, σημείωσε. «Είναι σχεδόν μια αυτοκαταστροφική κατάσταση και δεν αφορά μόνο το τώρα. Από την ώρα που παραιτήθηκε, όπως παραιτήθηκε ο Τσίπρας εκείνη την εποχή το κόμμα δεν έχει συνέλθει. Ο Κασσελάκης έκανε κάποια λάθη τα οποία κόστισαν, αλλά δεν είναι ο Κασσελάκης ο κύριος υπεύθυνος. Είναι άλλα τοξικά προβλήματα τα οποία υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζω ότι αν ο Κασσελάκης καταφέρει σιγά σιγά να επανέλθει στην ηγεσία θα υπάρχει μία παρουσία, αλλά από κει και πέρα πρέπει να ξαναχτιστεί λίγο πολύ από την αρχή. (…) Δεν ξέρω αν θα αυτοκαταστραφούν και αν ο Κασσελάκης θα κάνει κάτι άλλο, κάτι καινούργιο ή αν θα παραλάβει αυτό το μαγαζί αν μπορεί κάπως να το συμμαζέψει. Πάντως δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν του Κασσελάκη αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Η περιβόητη Κεντροαριστερά, αν είναι να χτιστεί, έχει πάρα πολύ δρόμο» προσέθεσε.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ