Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι “συμμαχίες” Δούκα που δεν δούλεψαν – “Βατερλώ” η Α’ Αθήνας, προβληματισμός για την ανατολική Αττική

Ο α’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ έφερε πολλές εκπλήξεις όσον αφορά την κατάταξη σε πολλές περιφέρειες ενώ μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής ήταν ανοιχτό το ποιος θα ήταν εκείνος που θα περνούσε στον β’ γύρο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εν τέλει ο νικητής στα σημεία – όπως αποδείχθηκε – της μονομαχίας Δούκα – Γερουλάνου ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Δούκας πέρασε στον β’ γύρο εντύπωση προκάλεσαν αρκετά εκλογικά αποτελέσματα ανά την Επικράτεια ενώ είναι ενδεικτικό ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα, μόνο στην περιφέρεια Ηπείρου. 

«Βατερλώ» η Α’ Αθήνας

Το «βατερλώ» του ωστόσο αποδείχθηκε ο δήμος Αθηναίων, όπου ο κ. Δούκας βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου. Την ίδια στιγμή ένας ακόμα νομός που δεν κατάφερε να περάσει στα χέρια του ήταν η Αρκαδία, όπου είχε την υποστήριξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Στον συγκεκριμένο νομό λοιπόν ο κ. Δούκας έχασε την πρωτιά μόλις για μία ψήφο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος ήταν μαζί με την Νάντια Γιαννακοπούλου οι πρώτοι που ζήτησαν αλλαγή ηγεσίας.  

Προβληματισμός και για την ανατολική Αττική

Μία ακόμα εκλογική περιφέρεια που προκάλεσε προβληματισμό στο επιτελείου του δημάρχου Αθηναίων ήταν η ανατολική Αττική. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Δούκας είχε τη στήριξη του εν ενεργεία βουλευτή Μανώλη Χριστοδουλάκη και τριών υποψήφιων βουλευτών (Γιάννης Σμέρος, Βάσια Αναστασίου, Λάζαρος Καραούλης) τερμάτισε στην τρίτη θέση. Μάλιστα η διαφορά του από τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν 200 ψήφοι. Επίσης ο κ. Δούκας υπέστη ήττα και στη Θεσσαλονίκη, όπου αν και είχε τη στήριξη του Αντώνη Σαουλίδη, πρωτίστως και άλλων στελεχών εντέλει τερμάτισε τρίτος.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ