ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν μπορεί να περάσει καν από το μυαλό μου” – Ξεκάθαρος ο Σαρακιώτης για το “ζήτημα διαγραφής Κασσελάκη”

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ανοίξει κάποιο ζήτημα διαγραφής του μέχρι πρότινος εκλεγμένου προέδρου από μια δημοκρατική διαδικασία με τη συμμετοχή χιλιάδων μελών», επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews “Update” και τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρος ο Σαρακιώτης για το “ζήτημα διαγραφής Κασσελάκη” 

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, είπε: «Δεν μπορεί να περάσει καν από το μυαλό μου. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με τα πολιτικά της χώρας και έχει μια στοιχειώδη ενημέρωση, ο οποίος να θεωρεί ότι δεν υπάρχει κατάθεση υποψηφιότητας ή δεν θα κατέθετε υποψηφιότητα ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης, άρα είναι δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιος. Είναι δεδομένο ότι κατέθεσε υποψηφιότητα και θεωρώ το θέμα το συγκεκριμένο λήξαν, αν μη τι άλλο».

Είπε, ακόμη: «Αυτά είναι θέματα εσωκομματικά, τα οποία θα κριθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μετά από ένα μήνα περίπου. Θεωρώ ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να επικρατήσει η νηφαλιότητα και η σοβαρότητα στις τοποθετήσεις όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία είτε στηρίζουν την Α, τη Β ή Γ υποψηφιότητα.

Ξεκινάει σήμερα αγιασμός στη Βουλή. Ξεκινάει μια νέα κοινοβουλευτική περίοδος.

Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, το κόμμα μας ήταν πρώτο σε κοινοβουλευτική παρουσία, ξεπέρασε και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με πολύ μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και των λοιπών κομμάτων.

Και δυστυχώς τη δουλειά η οποία παρήχθη στο Κοινοβούλιο εξαιτίας δικών μας λαθών και της διαρκούς εσωστρέφειας που επικρατούσε, την υποτίμησαν και την υπονόμευσαν.

Γι’ αυτό το λόγο εγώ ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, οφείλω να εστιάζω στα ζητήματα τα οποία φέρνουμε στο Κοινοβούλιο, τις προτάσεις τις οποίες καταθέτουμε και την κριτική την οποία κάνουμε απέναντι στην κυβέρνηση, γιατί δεν μπορούμε να σταματάμε, και δεν έχει σταματήσει σε καμία περίπτωση η παραγωγή κοινοβουλευτικού έργου (…)

Έχουμε 4 εκατομμύρια καμένα στρέμματα από το 2019 μέχρι σήμερα, η απορρόφηση από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης βρίσκεται περίπου στο 1%, έχουμε 3.500 κενά οργανικά κενά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πετάξει στο δρόμο 2.500 εποχικούς πυροσβέστες. Αυτά είναι τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και αυτά οφείλουμε να συζητούμε».

Το σχόλιο για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Ενώ πρόσθεσε: «Και στις προηγούμενες εκλογικές εσωκομματικές κομματικές εκλογικές αναμετρήσεις δεν πιάναμε το ποσό των 270.000 που είχε πιάσει το ΠΑΣΟΚ το 2021, αλλά τα ποσοστά ήταν τελείως διαφορετικά.

Δηλαδή με 150.000 ψηφοφόρους πέρυσι, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά από κάποιους μήνες πέτυχε τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές που θα ήταν υψηλότερα τα ποσοστά αν είχαν αποφευχθεί κάποια λάθη της τελευταίας στιγμής.

Το ΠΑΣΟΚ έχει παραδοσιακά μεγαλύτερη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις είναι ξεκάθαρο ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων του εκφράζεται στις κάλπες των εθνικών είτε των ευρωεκλογών».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ