Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του Γερουλάνου και της Διαμαντοπούλου θα έδιναν μεγαλύτερη πίεση στη ΝΔ

«Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του κ. Γερουλάνου και της κ. Διαμαντοπούλου θα έδιναν μεγαλύτερη πίεση στη ΝΔ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

*Διαβάστε ακόμα: Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι εκτιμούν αναλυτές για τον β’ γύρο -“Βλέπουν” Ανδρουλάκη ή Δούκα νικητή;

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω μια εν εξελίξει εσωκομματική διαδικασία σε ένα άλλο κόμμα, δεν θα πω ποιος πρέπει να βγει την Κυριακή, θα βγει όποιος νομίζουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα τα πολιτικά χαρακτηριστικά του κ. Γερουλάνου και της κ. Διαμαντοπούλου θα έδιναν μεγαλύτερη πίεση στη ΝΔ».

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα θεωρούσα πολύ δύσκολη αντίπαλο την κ. Διαμαντοπούλου

«Διάβαζα συνέχεια «το κρυφό της ΝΔ να βγει η Άννα Διαμαντοπούλου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», μεγαλύτερη συκοφαντία για την κ. Διαμαντοπούλου δεν υπάρχει. Ασφαλώς και η ΝΔ δεν ανακατεύτηκε καθόλου στην εκλογή του ΠΑΣΟΚ, κι αν με ρωτάτε, αν θα θεωρούσα εύκολη αντίπαλο την κ. Διαμαντοπούλου για τη ΝΔ, θα τη θεωρούσα πολύ δύσκολη», σημείωσε.

Με αφορμή την απουσία των κυρίων Καραμανλή και Σαμαρά από το πάρτι της ΝΔ, ανέφερε: «Προχθές ήταν τα γενέθλια των 50 ετών της ΝΔ, δεν ήταν τα γενέθλια του Κυριακου Μητσοτάκη. Να πω ότι εγώ γιορτάζω τα 50 αυτά χρόνια περισσότερο από τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά θα ήταν γελοίο εκ μέρους μου. Δεν μπορώ να σχολιάσω το γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι αποφάσισαν να λείπουν, είμαι βέβαιος ότι συνεόρταζαν μαζί μας τα γενέθλια της ΝΔ έστω και χωρίς να είναι έξω από τη Ρηγίλλης».

«Είναι δύο πρώην πρόεδροι και δύο πρώην πρωθυπουργοί, έχουν μεγάλη εμπειρία στην πολιτική, πολύ μεγαλύτερη από εμένα για να κρίνω αν μια απόφασή τους είναι σωστή ή λάθος», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δημιουργούν ζήτημα οι ερωτήσεις των κυβερνητικών εκλογών στην κυβέρνηση, απάντησε: «Εγώ όχι μόνο δεν ενοχλήθηκα από την ερώτηση που την θεωρώ και εν πολλοίς σωστή αλλά ενθάρρυνα και τους συναδέλφους μου να μου κάνουν και επίκαιρες ερωτήσεις. Τους είπα ότι εντοπίζω ένα πρόβλημα στον τρόπο που ασκούμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Θεωρώ πολύ δίκαιο, πολύ μέσα στα κοινοβουλευτικά ήθη οι βουλευτές να ρωτούν τους υπουργούς, αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν σημαίνει ότι επειδή ρωτούν έναν υπουργό του κάνουν αντιπολίτευση. Το ύφος της ερώτησης προς εμένα δεν ήταν αντιπολιτευτικό, ήταν πολύ κόσμιο και πολύ φιλικό άρα δεν βλέπω κανένα ιδιαίτερο θέμα».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση σε τι στάδιο βρίσκεται το ζήτημα για την επέκταση της απαλλαγής της φαρμακευτικής δαπάνης στους συνταξιούχους που πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ, απάντησε: «Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να μετρήσουν το κόστος. Όταν έχω το, σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα, θα μπορώ να απαντήσω στους βουλευτές. Το εξετάζουμε».

«Ο στόχος μου είναι μέχρι να φύγω από το υπουργείο αυτό να έχω πετύχει τη μεγάλη μείωση στο μέσο χρόνο αναμονής για χειρουργείο. Έχουμε μια αρκετά σημαντική βελτίωση αυτούς τους πρώτους δέκα μήνες του ’24, έχει μειωθεί ο μέσος όρος αναμονής όμως το «πυρηνικό όπλο» εκεί θα είναι τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Όταν με το καλό ξεκινήσουν, υπολογίζουμε μέσα Νοεμβρίου, θα μπορούμε σχεδόν να μειώσουμε εντελώς την πέραν των τεσσάρων μηνών αναμονή στα χειρουργεία», κατέληξε.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ