Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα διαγραφής Κασσελάκη έθεσαν οι “87” – Την παραίτηση Σβίγκου ζήτησε η Τζάκρη

Αντιμέτωπος με το ερώτημα της διαγραφής θα βρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της ομάδας των 87 στην συνεδρίαση της Π.Γ. έθεσαν ζητημα διαγραφής του από το κόμμα λόγω αντιθεσμικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των 87 και συγκεκριμένα η Ολγα Γεροβασίλη φέρεται να έθεσε θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, να ζήτησε δηλαδή την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Το επιχείρημά της πλευράς των 87 εστιάζεται σε δύο σημεία: Κατ’αρχήν ο Σ. Κασσελάκης επιχειρεί να ευτελήσει την διαδικασία της εκλογής του προέδρου ποινικοποιώντας την, από τη στιγμή που έστειλε εξώδικο στο κόμμα του και απειλεί με την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι δεν σέβεται, σύμφωνα με τα όσα λένε, την απόφαση της Κ.Ε. του κόμματός του που τον κήρυξε ως έκπτωτο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης αποχώρησε απο τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, λέγοντας ότι όσο απαράδεκτη είναι η διαροοή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, τόσο απαράδεκτο είναι και το εξώδικο που έστειλε ο έκπτωτος πρόεδρος στο κόμμα. 

Την παραίτηση Σβίγκου ζητά η Τζάκρη 

Την ίδια ώρα, την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για την διαρροή στο Τυπο του Ποθεν Εσχες του Στέφανου Κασσελακη ζητησε η Θεοδωρα Τζακρη στην Πολιτική Γραμματεία.

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη

«Η συντρόφισσα Σβίγγου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη. Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR.

Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησή της. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός. Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς. Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως.

Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

Έστειλε το πόθεν έσχες του και ο Φάμελλος

Μετά από αίτημα της Πολιτικής Γραμματείας, ο Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε σήμερα το Πόθεν Έσχες του στο κόμμα (και του οικονομικού έτους 2021 το οποίο είναι το τελευταίο που έχει κατατεθεί επίσημα, αλλά και και το αντίστοιχο για το 2023 για το οποίο η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει).

Η επίσημη κατάθεση υποψηφιότητας με όλα τα σχετικά έγγραφα και τις υπογραφές θα γίνει αύριο το μεσημέρι, όπως έχει προγραμματιστεί.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ