ΣΥΡΙΖΑ: Η ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε ως απαράδεκτο το εξώδικο Κασσελάκη – Απειλεί με εισαγγελέα ο έκπτωτος πρόεδρος – Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕ το Σάββατο

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Πολιτική Γραμματεία να αποφασίζει να συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο (12/10) η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με αντικείμενο την διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ στο τραπέζι θα βρεθεί και το εξώδικο που έστειλε ο έκπτωτος πρόεδρος σε βάρος της ΠΓ και της ΚΕ για τη διαρροή των στοιχείων του πόθεν έσχες του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Υπενθυμίζεται πως με το εξώδικο, ο πρώην πρόεδρος ζητούσε έρευνα για την διαρροή του Πόθεν Έσχες του και την διαγραφή της Ράνιας Σβίγκου, με στελέχη της ομάδας των «87» να ζητούν νωρίτερα την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα της διαγραφής.

Παράλληλα, σημειώνεται, όπως αναφέρουν πληροφορίες του parapolitika.gr, ότι η Πολιτική Γραμματεία έστειλε πίσω το εξώδικο Κασσελάκη και εκείνος τους απειλεί με εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Θεοδώρα Τζάκρη καταψήφισε την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ όχι στην παραπομπή του εξώδικου στην ΚΕ είπαν οι Παύλος Πολάκης, Ρένα Δούρου, Θεοδώρα Τζάκρη και Παναγιώτης Ρήγας.

Στέφανος Κασσελάκης: Το χρονικό της νέας ρήξης και η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Υπενθυμίζεται πως ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, μετά το εξώδικο που απέστειλε στο κόμμα και ειδικότερα στην ΠΓ και στην ΚΕ για τη διαρροή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του πόθεν έσχες του, το οποίο και κατατέθηκε, προκειμένου να είναι υποψήφιος στην εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως στο εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Δείτε το εξώδικο που απέστειλε ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος

ekswdiko__1_

ekswdiko__2_

«Καλώ, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να αιτηθώ όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές» συμπληρώνει, ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη, λειτουργώντας για λογαριασμό του Στέφανου Κασσελάκη, ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου, που είναι η γραμματέας του κόμματος, αναφέροντας στην σχετική δήλωση πως «όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR».

*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για την διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη στην ΠΓ

Στις παραπάνω κατηγορίες, βέβαια, πηγές της Κουμουνδούρου απαντούν ότι οι φάκελοι δεν έχουν ανοιχτεί και πως δεν έχει γίνει καμία διαρροή.

Γεροβασίλη: Θέτει θέμα διαγραφής Κασσελάκη για αντιθεσμική συμπεριφορά

Η συνέχεια στον «πόλεμο» δόθηκε στην θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου η πλευρά των 87 και συγκεκριμένα η Ολγα Γεροβασίλη έθεσε θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, ζήτησε δηλαδή την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, με το επιχείρημα της αντιθεσμικής συμπεριφοράς.

Το επιχείρημά της πλευράς των 87 εστιάζεται σε δύο σημεία: Κατ’αρχήν ο Σ. Κασσελάκης επιχειρεί να ευτελήσει την διαδικασία της εκλογής του προέδρου ποινικοποιώντας την, από τη στιγμή που έστειλε εξώδικο στο κόμμα του και απειλεί με την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι δεν σέβεται, σύμφωνα με τα όσα λένε, την απόφαση της Κ.Ε. του κόμματός του που τον κήρυξε ως έκπτωτο.

Τζάκρη σε Γεροβασίλη: «Εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος»

Το ότι η αντιπαράθεση οξύνεται γίνεται φανερό από το ότι, καθώς ενώ η ΠΓ συνεδρίαζε, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Όλγα Γεροβασίλη μίλησαν στους δημοσιογράφους, με τους τόνους να ανεβαίνουν.

Η Θεοδώρα Τζάκρη εξαπέλυσε «πυρά», λέγοντας πως η κ. Γεροβασιλη «εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο κ. Κασσελακης θα είναι υποψηφιος πρόεδρος».

Από την πλευρά της η κα Γεροβασίλη, είπε:

«Έχει δίκιο η Θεοδώρα, έθεσα αρχικά το ερώτημα αν είχε την έγκριση Κασσελακη όταν έφερε τον φάκελο γιατί δεν υπήρχε πουθενά η υπογραφή του.

Αυτό το οποίο είπα είναι ότι πρέπει να παραλάβουν το εξώδικο τα μέλη της ΠΓ και της ΚΕ και να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ και να αποφασίσει πως θα απαντήσουμε. Και είπα ότι αν θέλετε τη γνώμη μου πρέπει να είναι με το ερώτημα της διαγραφής.

(Σ.Σ. Ο Στέφανος Κασσελάκης) φοβάται την προσφυγή στη βάση,τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί την κατάσταση στα άκρα με την πρωτοφανή κίνηση πρώην πρόεδρος που θέλει να ηγηθεί εκ νέου να απειλεί το κόμμα με εισαγγελέα

Με όλα αυτά, με την εκτίμηση μου ότι λόγω του φόβου να προσφύγει στη βάση ο ίδιος θέλει να τορπιλίσει το κλίμα, απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα παρά μόνο στο κόμμα».

Πολάκης: Όχι στην διαγραφή Κασσελάκη, να πάρει πίσω το εξώδικο

«Όχι» στη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίο, μάλιστα, καλεί να πάρει πίσω το εξώδικο, είπε από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, προσερχόμενος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης απαίτησε να δημοσιοποιηθεί σήμερα το πόθεν έσχες του και κάλεσε «τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο».

«Καλώ όλους τους υποψήφιους να κάνουμε ένα ραντεβού, για να ορίσουμε ημερομηνίες debate, να μπούμε σε προεκλογική διαδικασία με ομόνοια και πολιτική αντιπαράθεση», ανέφερε o Παύλος Πολάκης.

«Δεν μπορείς να διαγράψεις υποψήφιο πρόεδρο, δείχνει αδυναμία» τόνισε ακόμη χαρακτηριστικά.

Νοτοπούλου: Μόνος στόχος του Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ – Το «καρφί» για την Τζάκρη

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Όλγα Γεροβασίλη, υπέρ της απόρριψης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, αφενός, και της διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου, τάσσεται η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Ο Κασσελακης εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση της στην Πολιτική Γραμματεία, προτείνοντας:

1. Σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για την απόρριψη της υποψηφιότητας του, λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος «δεν σεβεται καταστατικές αρχες και αποφάσεις» και πως «μόνος στόχος του είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

2. Παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αιτημα διαγραφής

Τέλος, στην «ΚΟ δε μπορούν να κατέχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δε σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος», δήλωσε η κυρία Νοτοπούλου, «εξαπολύοντας καρφί» με εμφανή στόχο την Θεοδώρα Τζάκρη, που είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ζαχαριάδης για Κασσελάκη: «Αν θέλει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ας προσπαθήσει να το κάνει εκτός κόμματος»

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Πολιτική Γραμματεία.

«Αν θέλει να τον διαλύσει ας προσπαθήσει να το κάνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί», πρόσθεσε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ραγκούσης: «Να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή – Οι ευθύνες για την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής και τον τραμπισμό αλά Γκρέκα δεν ανήκουν αποκλειστικά στον Κασσελάκη»

«Πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής – λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας – εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ», σημείωσε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία το στέλεχος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος στο εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη.

Και πρόσθεσε πως «στην συνεδρίαση της ΚΕ – το αργότερο – οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής».

Σημείωσε, δε, πως «οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, δεν ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του».

Ο διάλογος Παππά – Τζάκρη: «Τι εννοούσες όταν έλεγες δεν σας αναγνωρίζω;»

Εν τω μεταξύ, ένας διάλογος που αποτυπώνει το κλίμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός μεταξύ του προέδρου της ΚΟ, Νίκου Παππά, με την γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, που έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

«Να διευκρινίσει η κα Τζάκρη τι εννοούσε όταν έλεγε στην Κεντρική Επιτροπή «δεν σας αναγνωρίζω» και «οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ οργανωτικά», είπε ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος σε μια αποστροφή της κας Τζάκρη στην ομιλία της το Σάββατο (5/10) κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ, όταν εξαπέλυσε «πυρά» για την απόφαση μετάθεσης του Συνεδρίου και την υβριδική διεξαγωγή του.

Η ίδια από την πλευρά της απάντησε πως «επρόκειτο για σχήμα λόγου».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ