Το 2ο Greek Hero Extreme Triathlon έρχεται ξανά στην Κέρκυρα

Μετά τη μεγάλη περσινή του επιτυχία, διοργανώνεται φέτος και πάλι στην Κέρκυρα το 2ο Greek Hero XTRI. Με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, οι οποίες πλησιάζουν τις 50 με αθλητές και αθλήτριες από την Κέρκυρα, την υπόλοιπη Ελλάδα και από όλο τον κόσμο (Αμερική, Βρετανία, Νότια Αφρική, Ελβετία, Γαλλία, κ.ά.), το Greek Hero Extreme Triathlon εντάσσεται στην διεθνή σειρά XTRI World Tour και πρόκειται για έναν αγώνα αντοχής ο οποίος περιλαμβάνει 3,9 χλμ κολύμβησης, 176 χλμ ποδηλασίας και 40 χλμ τρέξιμο σε ανώμαλο έδαφος.

Με ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από το κτήμα του Mon Repos (“Πόντε της Βασίλισσας”) με το πρώτο μέρος της κολύμβησης να τελειώνει στη βόρεια πλευρά του Παλαιού Φρουρίου (3,9 χλμ). Από εκεί οι αθλητές ανεβαίνουν μέχρι και τη γέφυρα του Παλαιού Φρουρίου που τους περιμένουν τα ποδήλατα τους, για να συνεχίσουν στο δεύτερο μέρος του αγώνα, μία διαδρομή που κάνει ουσιαστικά τον κύκλο ολόκληρου του νησιού (176 χλμ) αφού οι αθλητές θα κάνουν τον παραλιακό γύρο της βόρειας Κέρκυρας ανεβαίνοντας Κασσιώπη, περνώντας από Σιδάρι, Αυλιώτες και Παλαιοκαστρίτσα, για να κατέβουν μέχρι νότια στο Περιβόλι και να επιστρέψουν ξανά στη μέση Κέρκυρα, όπου το δεύτερο μέρος του αγώνα τελειώνει στους Καστελάνους Μέσης. Στη συνέχεια ακολουθεί το τελευταίο μέρος του αγώνα με τρέξιμο στην δυτική μεριά της Κέρκυρας, μία διαδρομή 40 χλμ, η οποία καταλήγει στο σημείο του τερματισμού, στο πανέμορφο Αγγελόκαστρο.

Πρόκειται για έναν αγώνα ο οποίος απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές και αθλήτριες, όπου όχι απλά δοκιμάζουν, αλλά έχουν τη θέληση να ξεπεράσουν τα όρια αντοχής τους, και σίγουρα απαιτεί μία άριστη φυσική κατάσταση προκειμένου να καταφέρει κάποιος/κάποια να τον ολοκληρώσει. Επιπλέον το Greek Hero δίνει 200 πόντους (Xpoints) για την συμμετοχή χωρίς κλήρωση στο Norseman, Celtman, Swissman και Icon.

Το 2ο Greek Hero XTRI πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων καθώς και με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Greek Hero, κάνοντας κλικ εδώ.

Πηγή: sindetiras.gr

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ