Μαρινάκης στα Παραπολιτικά 90,1 για την αγορά ακινήτου από τον Κικίλια: Μας καλύπτουν τα δεδομένα που παραθέτει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, κ. Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Κληθείς να σχολιάσει την αγορά ενός ακινήτου από τον κ. Κικίλια τόνισε ότι «εξέδωσε μια ανακοίνωση ο υπουργός η οποία μας καλύπτει με βάση και τα δεδομένα τα οποία ο ίδιος παραθέτει. Για αυτό το λόγο υπάρχει και το πόθεν έσχες γιατί φαίνεται πως μπαίνει ο καθένας από εμάς στην πολιτική ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση ευθύνης.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει ηθικο-πολιτικό ζήτημα απάνησε «προφανώς αν κάποιος εισερχόμενος στην πολιτική εμφανίζει κάποια χρήματα ή κάποια ακίνητα αυτό δεν μπορεί κανείς να το ποινικοποιήσει, ούτε εφόσον μια αγοραπωλησία είναι κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο μπορεί επίσης να ποινικοποιηθεί. Εφόσον ένας πολιτικός εν προκειμένου ένας υπουργός έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια τέτοια κίνηση και η κίνηση αυτή δικαιολογείται, όπως ο ίδιος επισημαίνει από την προηγούμενη οικονομική του κατάσταση μια άλλη αγοροπωλησία την οποία έκανε, είναι προφανώς δικαίωμά του να το κάνει. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, διαχειρίζεται όπως θέλει την περιουσία του, είναι κάτι το οποίο προφανώς εμείς απαιτούμε όλα αυτά να γίνονται όπως προβλέπει ο νόμος χωρίς σκιές, να δηλώνονται εγκαίρως, να δικαιολογούνται πλήρως για να υπάρχει απόλυτη λογοδοσία στους πολίτες.



Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέα μέτρα ελάφρυνσης τόνισε ότι «ο στόχος μας είναι να υλοποιούμε κάθε χρόνο το πρόγραμμά μας για να φτάσουμε όλο και πιο κοντά στο μέσο ευρωπαϊκό όρο ως προς το διαθέσιμο εισόδημα. Ο προϋπολογισμός του 2025 όπως λένε και τα πρώτα στοιχεία από το προσχέδιό του λεει ουσιαστικά ότι αυτά τα οποία λέμε τα εννοούμε. Έχει πέντε κύριες ειδήσεις, η πρώτη είναι ότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί για δύο συνεχόμενα χρόνια δηλαδή και το ’25 με ρυθμούς μεγαλύτερους από την Ευρώπη άρα και στο σκέλος αυτό θα μειώσει το χάσμα. Τα εισοδήματα θα ανέβουν το ’25 περισσότερο από ότι θα ανέβουν οι τιμές λόγω και της αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Το χρέος θα μειωθεί πολύ περισσότερο ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ, θα μειωθούν περισσότερο ακόμα 12 φορολογικοί συντελεστές και οι επενδύσεις και το ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών θα είναι θετικό και ουσιαστικά έτσι θα έρθουν παραπάνω λεφτά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε κάποια μέτρα κοντά στα Χριστούγεννα για κάποιες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες υποστήριξε ότι «αυτό το οποίο έχουμε ήδη υποσχεθεί είναι η στήριξη των συνταξιούχων οι οποίοι έχουν ακόμη ένα μέρος της προσωπικής διαφοράς. Έχουμε πει ότι συγκεκριμένα στεγαστικά επιδόματα με στόχευση τις οικογένειες με παιδιά θα είναι αυξημένα. Με την αναπροσαρμογή που κανουμε στα επιδόματα συνολικά και στο επίδομα ανεργίας αυτοί που πραγματικά τα δικαιούνται, αυτοί που πραγματικά τα έχουν ανάγκη θα τα δουν αυξημένα. Και υπάρχουν και μια σειρά από συμπολίτες μας αυτοί που ειναι στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που αυτή την περίοδο πριν τις γιορτές όπως όμως ήδη έχει ανακοινωθεί από τη ΔΕΘ, θα δούνε μεγαλύτερο μέρος στην καταβολή τους».

Αναφορικά με την απουσία των κύριων Καραμανλή και Σαμαρά από τα γενέθλια των 50 χρόνων της ΝΔ είπε ότι «έχω μια αρχή να μην σχολιάζω επιλογές αποφάσεις των πρώην προέδρων μας και πρωθυπουργών. Η απουσία τους δεν θεωρώ ότι παράγει πολιτικό αποτέλεσμα. Είναι δική τους απόφαση, δεν θέλω να τη σχολιάσω».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «κάθε εσωκομματική διαδικασία είναι μια θετική εξέλιξη. Η συμμετοχή των πολιτών, των μελών ενός κόμματος μόνο ως μια καλή εξέλιξη μπορεί να εκληφθεί και από την κυβέρνηση και από ένα άλλο κόμμα όπως είναι η ΝΔ. Από εκεί και πέρα το αν θα αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ ή ένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης μια αξιόπιστη εναλλακτική αυτό δεν θα κριθεί από μια εσωκομματική διαδικασία αλλά από τις επιλογές της υπάρχουσας ή της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ από την επόμενη μέρα και μετά».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ