Προς ολοκλήρωση και λειτουργία το μικρό Πράσινο Σημείο της Επτανήσου

Αυτοψία στο ημιτελές έργο του μικρού Πράσινου Σημείου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην οδό Επτανήσου, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο, μελετητές της Διαχειριστικής Αρχής INTERREG  που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Μαράσλειο, παρουσία και των αρμόδιων Αντιδημάρχων, όπου έγινε εκτενής ενημέρωση της Διαχειριστικής Αρχής και καταγραφή των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει καθυστέρηση δύο και πλέον ετών στην ολοκλήρωση της εργολαβίας.

Με δεδομένη την ασφυκτική προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2024 που έχει θέσει η Διαχειριστική Αρχή του INTERREG, έγινε εκτίμηση των εργασιών που υπολείπονται, τις οποίες αποφασίστηκε να αναλάβει ο Δήμος από ίδιους πόρους.

Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς πρέπει να διευθετηθεί μια σειρά από διαδικαστικές εκκρεμότητες, σε στενή συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου, ώστε το Πράσινο Σημείο να γίνει εφικτό να λειτουργήσει από το 2025.

Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG «WASTE RREACT» Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020. Η λειτουργία του μικρού Πράσινου Σημείου μπορεί να συμβάλλει στην απορρόφηση σημαντικού όγκου ανακυκλώσιμων υλικών, τόσο από επιχειρήσεις όσο και από πολίτες, καθώς θα διαθέτει όλα τα ρεύματα για διαλογή στην πηγή: Χαρτί, πλαστικά μπουκάλια-τέτραπακ, κουτιά αλουμινίου, γυαλί, ξύλινες συσκευασίες, σύνθετες συσκευασίες, ηλεκτρικό – ηλεκτρονικό εξοπλισμό, φορητές ηλεκτρικές στήλες και συσσωρευτές, ρούχα κ.α.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ