Γεωργιάδης: ”Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν προκηρυχθεί οι κενές θέσεις παθολόγων στο νοσοκομείο της Δράμας”

Στη δέσμευση ότι: «μέχρι την Παρασκευή θα έχουν προκηρυχθεί οι κενές θέσεις παθολόγων στο νοσοκομείο της Δράμας» προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσα από τη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλου Ξανθόπουλου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Νικολαϊδη με θέμα την ενίσχυση του νοσοκομείου Δράμας σε προσωπικό.

Ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος προς το μόνιμο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της Δράμας ζήτησε να μην πραγματοποιήσει την απειλή του περί μαζικής παραίτησης, γιατί όπως ξεκαθάρισε «το κράτος δεν εκβιάζεται. Το κράτος που εκβιάζεται, παύει να υφίσταται».

Επιπροσθέτως, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «δε θα υλοποιηθεί η απειλή της παραίτησης. Πιστεύω ότι ήταν κραυγή αγωνίας και όχι εκβιασμός και ως τέτοια την εκλαμβάνω» και διαβεβαίωσε τους πολίτες της Δράμας, ότι σε κάθε περίπτωση το νοσοκομείο δε θα κινδυνέψει, θα συνεχίσει να λειτουργεί, ακόμη και αν χρειαστεί να μετακινηθούν γιατροί από όμορα νοσοκομεία.

Τέλος, ο υπουργός απαντώντας στην κριτική των βουλευτών για καθυστερήσεις στην προκήρυξη των θέσεων και ελλιπή κίνητρα προς τους γιατρούς, διευκρίνισε ότι μετά από δική του πίεση προς το υπουργείο Οικονομικών, με το νέο σύστημα οι γιατροί που μετακινούνται σε «άγονα νοσοκομεία», όπως αυτό της Δράμας, θα έχουν επιπλέον όφελος αντί για 600 ευρώ το έτος, 7.200 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 12 φορές πάνω.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ