Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Εκατέρωθεν αιχμές για το “ναυάγιο” του ντιμπέιτ – Ανδρουλάκης: “Εμείς καταβάλαμε κάθε προσπάθεια” – Δούκας: “Δεν τιμάς τις δεσμεύσεις σου”

Σε «ναυάγιο» οδηγείται κατά τα φαινόμενο η τηλεμαχία του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Χάρη Δούκα ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό. Και αυτό διότι και οι δύο υποψήφιοι έχουν πυκνό πρόγραμμα μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου. Μάλιστα οι συνεργάτες των δύο μονομάχων ξεκίνησαν συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε ορατό στον ορίζοντα, παρά το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία όσον αφορά τις θεματικές και ως εκ τούτου οι δύο υποψήφιοι δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι σε τηλεμαχία. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη δήλωσαν ότι «δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή. Το επιτελείο μας κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση μας στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και μέρες είχαμε επιλέξει να είναι η αυλαία της προεκλογικής μας εκστρατείας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση στον πρώτο γύρο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό».

«Το ντιμπέιτ πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψηφίων Προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη είτε γίνει το ντιμπέιτ σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας», επισημαίνουν οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη.

«Η πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας», καταλήγουν οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σημειώνεται ότι η Πέμπτη, όπως είχε αναφερθεί και τις προηγούμενες μέρες, θεωρήθηκε προβληματική καθώς την ίδια μέρα αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδος, για τους ομίλους του Nations League με αντίπαλο την Αγγλία, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα δώσει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Στέφανος Κασσελάκης. Παράλληλα την Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προγραμματίσει ομιλία και συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα υπήρξαν οι προτάσεις για τηλεμαχία Σάββατο ή Κυριακή πρωί οι οποίες ωστόσο απερρίφθησαν ως μη σοβαρές. Έτσι, η πλευρά του Χάρη Δούκα υποστηρίζει πως το debate «ναυάγησε» με ευθύνη Ανδρουλάκη.

Κύκλοι Δούκα: Ο Ανδρουλάκης δε θέλει το debate -Δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του

«Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί», τονίζουν κύκλοι του Χάρη Δούκα.

«Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο. Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του», καταλήγουν οι πηγές του δημάρχου Αθηναίων.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ