ΣΥΡΙΖΑ: Μύλος με τη συνάντηση των υποψηφίων – Το “ναι” με “καρφιά” του Κασσελάκη, τα “όχι” Φάμελλου και Φαραντούρη και οι “μπαλωθιές” του Πολάκη

Δεν τελεσφόρησε η πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη, να καλέσει σε σύσκεψη τους τέσσερις συνυποψηφίους του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να ρυθμιστούν οι κανόνες και οι λεπτομέρειες της τεχνικής διαδικασίας για την προσφυγή στις κάλπες.

Ο βουλευτής Χανίων προσπάθησε από νωρίς να εξομαλύνει το τεταμένο κλίμα, προωθώντας την ενότητα μεταξύ των υποψηφίων. Ωστόσο, η πρότασή του δεν φαίνεται ιδιαίτερη ανταπόκριση, τουλάχιστον μέχρι να αποσυρθεί το εξώδικο που έχει αποσταλεί στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή από τον έκπτωτο πρόεδρο.

Τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και ο Νικόλας Φαραντούρης εμφανίζονται επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι η προϋπόθεση για τη συνάντηση είναι να υπάρξει πρώτα υποχώρηση από τον Στέφανο Κασσελάκη. Σε διαφορετική περίπτωση, πιστεύουν ότι θα ήταν σαν να αναγνωρίζουν και να νομιμοποιούν τις πράξεις του, καθώς και την υπόστασή του εντός του κόμματος. Επιπλέον, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ζήτησε να προηγηθεί συνεννόηση με την Πολιτική Γραμματεία πριν οριστεί οτιδήποτε, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο εξωτερικό.

Έκτοτε, όμως, μεσολάβησαν μια σειρά από διαβουλεύσεις μεταξύ των επιτελείων των υποψήφιων προέδρων χωρίς να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συνάντηση.

Οι όροι του Φάμελλου…

Η πλευρά του Σωκράτη Φάμελλου στάθηκε σε τρεις βασικούς όρους για την άρνηση που εξέφρασε:

– Συνάντηση μόνο με τη συνεννόηση των κομματικών οργάνων

– Επέμεινε ότι το εξώδικο είναι αδιανόητη και απαράδεκτη ενέργεια

– Τον κάλυψε η χθεσινή απόφαση της ΠΓ

Φαραντούρης: Πώς μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση υπό το κράτος εξωδίκων;

Ο Νικόλας Φαραντούρης, δήλωσε ανοικτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων: «Στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελέων, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής», ανέφερε ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος βρίσκεται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο από όπου επιστρέφει το απόγευμα της Πέμπτης.

Η θετική απάντηση και οι υπόνοιες Κασσελάκη για την συνάντηση των υποψηφίων προέδρων

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει, επιμένοντας ότι υπήρξε διαρροή του πόθεν έσχες του. Στην ανάρτησή του, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στη συνάντηση, εφόσον προγραμματιστεί το ραντεβού, αλλά δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί.

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση», τόνισε στην πρόσκληση για τη συνάντηση με τους άλλους υποψηφίους προέδρους.

«Εύχομαι οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεργασία.

Οι «μπαλωθιές» του Παύλου Πολάκη

Παρά τις αβεβαιότητες που περιβάλλουν την οργάνωση της συνάντησης, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση, ανακοινώνοντας ότι έχει επιτευχθεί η συνεννόηση μεταξύ των μερών και δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 12:30 και θα περιλαμβάνει την παρουσία στελεχών με θεσμικό ρόλο, όπως οι Σβίγκου, Παππάς και Μωραΐτης, ενώ ενημέρωσε ότι ο Νικόλας Φαρνατούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος θα συνδεθούν μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

«Όποιος υπονομεύσει με την απουσία του αυτή τη συνάντηση είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ μικρό που θα ασχολείται με τα δικαιώματα και μόνο είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ πάλι μικρό που θα ψάχνεται να κολλήσει σε κάποιο “κεντροαριστερό” σενάριο», προειδοποίησε ο βουλευτής Χανίων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«Με βάση τη συνεννόηση που έχει γίνει, αύριο στις 12.30 μμ θα γίνει η συνάντηση στα γραφεία της Κουμουνδούρου των υποψηφίων πρόεδρων στις εκλογές του Σύριζα.

Ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος θα συμμετάσχουν μέσω ZOOM το οποίο θα είναι διαθέσιμο αύριο από τις 12.00, λόγω του ό,τι ο ένας είναι Γάλλια και ο άλλος στην Κύπρο.

Στη συνάντηση με βάση τη συνεννόηση που έχει γίνει θα είναι παρόντες η Ράνια Σβίγκου  γραμματέας του κόμματος ,ο Νίκος Παππάς  ως πρόεδρος της ΚΟ και ο Θάνος Μωραΐτης ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας!

Εκεί είναι προφανές πως θα τεθούν ΟΛΑ  τα ζητήματα που έχουν ανακύψει προκειμένου μέσα από συζήτηση ,αντιπαράθεση και σύνθεση να υπάρξει μια ομαλή πορεία  προς τις εκλογές.

Μια πορεία  που θα ανακόψει την εικόνα  ρευστοποίησης που δημιουργούν τόσο τα απαράδεκτα εξώδικα ,όσο και οι απειλές για διαγραφές ή αποκλεισμούς υποψηφιότητας!!

ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:

Όποιος υπονομεύσει με την απουσία του αύτη τη συνάντηση, είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ μικρό που θα ασχολείται με τα δικαιώματα και μόνο, είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ πάλι μικρό που θα ψάχνεται να κολλήσει σε κάποιο «κεντροαριστερό» σενάριο !

ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!

Θέλω ένα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιωματική αντιπολίτευση  και κυβερνώσα δύναμη!

Γι αυτό πήρα την πρωτοβουλία και αύριο θα είμαι εκεί !!

Υγ .Τα γραφώ αυτά γιατί παρά τη συμφωνία που έγινε, συνεχίζουν ύπουλα κάποιοι να προσπαθούν να ακυρώσουν την αυριανή συνάντηση για να υπηρετήσουν ιδιοτελή σχέδια!!

ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΡΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!

Παύλος Πολάκης

βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανιών, υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ