«Κιθάρα Express» από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΙΠ  στο Ιατρείο Κέρκυρας: Εξειδικευμένη προσέγγιση στη διδασκαλία – μάθηση της κιθάρας

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (Παράρτημα Κέρκυρας) και την Ιατροχειρουργική Εταιρία Κέρκυρας, προσφέρει το Μουσικό Σύνολο «Κιθάρα Express».

Πρόκειται για μια εξειδικευμένη προσέγγιση στη διδασκαλία – μάθηση της κιθάρας για συνοδεία αγαπημένων τραγουδιών από ομάδες ερασιτεχνών, μέσω εναλλακτικού κουρδίσματος. Στόχο του «Κιθάρα Express » αποτελεί η άμεση προσβασιμότητα στην ομαδική μουσική πράξη ατόμων από την κοινότητα ανεξαρτήτου ηλικίας και μουσικών γνώσεων.

Η ομάδα του Κιθάρα Express θα είναι μικτή. Θα αποτελείται από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και από ενήλικες από την τοπική κοινότητα.

Το μουσικό ρεπερτόριο θα εστιάσει κυρίως στις προτιμήσεις των ενηλίκων, αλλά νεότερα άτομα είναι ευπρόσδεκτα στην ομάδα.

Οι συμμετέχοντες/ουσες από την κοινότητα δεν χρειάζεται να έχουν διδαχθεί μουσική στο παρελθόν ή να γνωρίζουν να διαβάζουν νότες. Χρειάζεται μόνον να φέρουν μια κιθάρα ή να είναι διατεθειμένοι να δανειστούν ή να αγοράσουν μια κιθάρα, ή ακόμα ένα γιουκαλέλι ή μπαγλαμά.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Iατρείο Κέρκυρας ( Πλατεία Σκαραμαγκά),

Τρίτες: 17.00 – 18.30 (για τα άτομα από την κοινότητα) και 17.00 – 19.00 (για τους/τις φοιτητές/τριες)

Οι φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Μουσικό Σύνολο Κιθάρα Express, παρακαλούνται να ενημερώσουν τις διδάσκουσες:

Ιωάννα Ετμεκτσόγλου, etioanna@ionio.gr & Λένα Κοκκινομηλιώτη, elekokkin@yahoo.gr

Όσα άτομα από την κοινότητα ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο Μουσικό Σύνολο Κιθάρα Express παρακαλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Ιατρείο Κέρκυρας, τηλ. 26610 39615.

Η συμμετοχή των φοιτητών/τριών και ενδεχόμενη συμμετοχή παιδιών-εφήβων είναι δωρεάν.

Οι ενήλικες συμμετέχοντες προτείνεται να καταβάλουν το ποσό των 20 ευρώ για το τετράμηνο ως 

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ