Παπαργύρης στα Παραπολιτικά 90,1: Περιμένουμε μια προσέλευση μείον 30% στις δεύτερες κάλπες του ΠΑΣΟΚ

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα, ο διευθυντής ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης.

*Διαβάστε ακόμα: Νίκος Ανδρουλάκης: Ο στόχος είναι να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τα όρια της παράταξης – Το ΠΑΣΟΚ να είναι δίπλα στον πολίτη

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι δύο μονομάχοι είναι να πετύχουν να φέρουν στην κάλπη τη δεύτερη Κυριακή όλους όσους ψήφισαν την πρώτη. Για τον κ. Δούκα συγκεκριμένα είναι απόλυτη ανάγκη να πετύχει την απόλυτη συσπείρωση. Με βάση τα ιστορικά δεδομένα, περιμένουμε μια προσέλευση μείον 30%, πράγμα το οποίο σημαίνει λίγο πάνω από τις 200 χιλιάδες ψηφοφόρους», είπε αρχικά.

Σχετικά με την απόκλιση ως προς την ψήφο του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι τρία. Είναι της Αττικής, της Περιφέρειας και της Κρήτης».

«Στην τελευταία μέτρηση που έκανε η GPO ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τρίτο κόμμα»

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Στην τελευταία μέτρηση που έκανε η GPO ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τρίτο κόμμα, με μονοψήφια μεν ποσοστά αλλά παρέμενε τρίτος. Είχε λίγο πάνω από 9%. Προφανώς όλη αυτή η διαδικασία και όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή λειτουργούν αποσυσπειρωτικά για τη βάση του κόμματος η οποία μάλλον τηρεί στάση αναμονής».

«Τον Ιανουάριο του ’25 θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για το προς τα πού πηγαίνει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ φαντάζομαι θα έχει μια άνοδο, εξαιτίας όλης αυτής της συζήτησης, θα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες και στον ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε πώς ακριβώς θα διαταχθεί το πολιτικό σύστημα», πρόσθεσε.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ