“Πυρά” Ζαχαριάδη κατά Κασσελάκη: Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ενός κόμματος κάποιος που δεν σέβεται τις αρχές του και το απειλεί με μηνύσεις και εισαγγελέα

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, εξαιτίας της δημοσιοποίηση πληροφοριών για το πόθεν έσχες του, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην βουλευτής και Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

*Διαβάστε ακόμα: Φαραντούρης: Το εξώδικο Κασσελάκη βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ – Θεωρώ ότι θα υπάρξει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων

«Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ενός κόμματος κάποιος που δεν σέβεται τις αρχές, τις αξίες του και το απειλεί με μηνύσεις και με εισαγγελέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Κασσελάκης δεν σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ»

«Κοιτάξτε να δείτε, είναι απολύτως σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αρνείται μία πραγματικότητα, η οποία έχει διαμορφωθεί εδώ και πάνω από έναν μήνα από τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κι αυτό δυστυχώς δείχνει με τρόπο κατηγορηματικό ότι όχι απλά δεν κατανοεί και δεν συμφωνεί, αλλά και δεν σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος (…). Εσείς θυμάστε ιστορικό ανάλογο, κάποιος δηλαδή ο οποίος είναι πρόεδρος σε ένα κόμμα και θέλει να γίνει ξανά πρόεδρος σε ένα κόμμα, να κάνει εξώδικο στο κόμμα του; Το θυμάστε στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας; Θυμάστε να μου πείτε ότι σε κάποια χώρα κάπου αυτό έγινε κάποτε; Η Κεντρική Επιτροπή συγκαλείται για να απαντήσει στο εξώδικο που έστειλε σε όλους. Το διανοείστε αυτό; Δηλαδή και σε αυτούς που τον υποστηρίζουν και σε αυτούς που δεν τον υποστηρίζουν. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα απαντήσει με έναν τρόπο ανάλογο της Πολιτικής Γραμματείας. Θεωρώ λοιπόν, ότι δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ενός κόμματος κάποιος ο οποίος δεν σέβεται τις αρχές του, τις αξίες του, το απειλεί με μηνύσεις και με εισαγγελέα. Διότι, αυτό είναι το εξώδικο», σημείωσε.

«Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει; Πού πρέπει να φτάσουμε; Τι; Πρέπει να μας φέρει τον εισαγγελέα; Πρέπει να μπει ο ένας και ο άλλος φυλακή σε αυτό το κόμμα; Η ελληνική κοινωνία αναζητά πολιτική, αναζητά λύσεις, βρίσκεται σε αδιέξοδα. Κι εμείς κάνουμε μηνύσεις μεταξύ μας. Είναι τραγική η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι σε συντριπτικό βαθμό με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη αυτό το πράγμα», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι η επόμενη μας ηγεσία θα αναλάβει αυτό το σημαντικό φορτίο, όχι ως ένα ενιαίο πρόσωπο. Προφανώς ένας θα είναι ο επόμενος πρόεδρος που θα έχουμε ηνία και τα στελέχη τα κεντρικά να βγουν μπροστά, να αναλάβουν την ευθύνη για να φύγουμε από αυτή την περιδίνηση. Για να μπορέσουμε όμως, να φύγουμε από αυτή την περιδίνηση, πρέπει να υπάρξει ένα τέλος σε αυτή την παρακμιακή κατάσταση, μία κατάπαυση του πυρός και μία πραγματική ενασχόληση με την πολιτική, για να δούμε και πού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιο είναι το ενδιαφέρον της κοινωνίας αυτή τη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και πώς μπορεί μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ από μια διαδικασία η οποία δεν θα είναι σύντομη σε χρόνο, θα είναι μεγάλη, αλλά μπορεί να ανακτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη προσοχή από την ελληνική κοινωνία. Λέω λοιπόν, ότι έχουμε πάθει μια τεράστια ζημιά και πολιτικά και οργανωτικά και στη δημόσια εικόνα μας. Και είναι τόσο μεγάλη αυτή η ζημιά που για να μπορέσει να αναταχθεί θα χρειαστεί και συνέδριο και συνέδρια και χρόνος και χρόνια και προσπάθεια από όλους μας και πρωτοβουλίες μεγάλες πολιτικές ενωτικής ανασύνθεσης και μέσα στο κόμμα μας και μέσα στον ευρύτερο χώρο που προσπαθούμε να εκπροσωπήσουμε», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας διάσπασης μέσα στο κόμμα, τόνισε: «Οι διασπάσεις είναι λάθος και κάνουν κακό. Πρέπει να μιλήσουμε για την ενότητα και μέσα στο κόμμα και μέσα στην ευρύτερη παράταξη, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να οργανώσουμε το χώρο μας για να αντιμετωπίσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Για να μπορέσει, όμως, να λειτουργήσει ένα κόμμα χρειάζεται και όριο, πλαίσια και κανόνες λειτουργίας. Όσοι μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα τέτοιο περίγραμμα, νομίζω ότι όχι μόνο θα μείνουμε μεταξύ μας, αλλά θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε και άλλους από την κοινωνία, οι οποίοι δικαιολογημένα ή κατά τη γνώμη μου όχι με αυτή την οπτική πήραν αποστάσεις από εμάς τα τελευταία χρόνια».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ