Χατζηδάκης για εξάρθρωση κυκλώματος στην Κέρκυρα: “Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά”

«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!», τόνισε.

Κέρκυρα: Το χρονικό της υπόθεσης

Κύκλωμα εφοριακών που… ξεχνούσε να βεβαιώνει διαπιστωμένες οικονομικές παραβάσεις σε επιχειρηματίες και ιδιώτες με το αζημίωτο, υπενθυμίζεται πως εξάρθρωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί η αστυνομία σε νησί του Ιονίου.

Ειδικότερα, τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στο κέντρο της Κέρκυρας, έπειτα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους, ενώ οι έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πώς δρούσε το κύκλωμα των εφοριακών και του λογιστή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας, στις αρχές είχαν περιέλθει πληροφορίες από μαρτυρία κατοίκου του νησιού πως στην Κέρκυρα δρα κύκλωμα που δεν βεβαίωνε φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες είχανε διαπιστωθεί, εάν και εφόσον τα θύματα κατέβαλαν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Οι αστυνομικοί που έκαναν “απόβαση” στο νησί, εκτός από τις συλλήψεις, έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και χειρόγραφων σημειώσεων τα οποία θα αποσταλλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνες.

Για αρκετές ημέρες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τους υπόπτους διαπιστώνοντας πως ο λογιστής ερχόταν σε συνεννόηση με τους εφοριακούς, εντόπιζαν επιχειρηματίες και ιδιώτες οι οποίοι είχαν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις και εκβιαστικά τους ζητούσαν χρήματα ώστε να μην της γνωστοποιήσουν στο σύστημα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται τις επόμενες ώρες να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Κέρκυρας.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4srv9ho955t)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ