Γεωργιάδης: Αναρτήθηκε η προκήρυξη για τις 298 θέσεις γιατρών του ΕΣΥ για την Κρήτη και το ΕΚΑΒ

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια, με υπογραφή του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, η προκήρυξη 298 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων, για τα νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και το ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, προκηρύσσονται θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμών για κρίσιμα νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως ενδεικτικά:

-5 για το νοσοκομείο της Κω

-7 για το νοσοκομείο της Δράμας

– 7 για το νοσοκομείο της Σπάρτης

Σε σχετική ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ευελπιστούμε, ότι τα πρόσφατα σημαντικά ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα, που θεσπίστηκαν με την ΚΥΑ για τις Άγονες περιοχές, για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, καθώς και η ταυτόχρονη πρόσκληση πολλών θέσεων, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι μας είπαν ότι έπρεπε να κάνουμε, ώστε να μην υπάρχει ο φόβος εγκλωβισμού των ιατρών στο Νοσοκομείο, θα προσελκύσουν τελικά το ενδιαφέρον του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας, ώστε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να καλυφθούν οι θέσεις στις περιοχές αυτές.

Σημειώνω ότι ήδη ισχύει η μείζονα μεταρρύθμιση της παράλληλης δυνατότητας ασκήσεως και ιδιωτικού έργου των ιατρών του ΕΣΥ και άρα έχοντας κάποιος την μονιμότητα στο Νοσοκομείο, δεν στερείται της επιθυμίας του να εργάζεται και επιπλέον αλλού, εφόσον όμως πρώτα καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις του προς το ΕΣΥ.

Σύντομα θα καταθέσουμε στην Βουλή τροπολογία και με τα θεσμικά κίνητρα για τις Άγονες περιοχές ώστε να κλείσουμε τον κύκλο των παρεμβάσεων μας για τις περιοχές αυτές. Στο νέο ΕΣΥ που χτίζουμε, χρειαζόμαστε τη σύμπραξη όλων και θα τα καταφέρουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ