Κέρκυρα: Με εκβιασμούς αλά ΔΟΥ Χαλκίδας έπαιρναν χρήματα για να μην κάνουν ελέγχους – Ο ρόλος του λογιστή και ο “εγκέφαλος” υποδιευθυντής. Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη τους

Με εκβιασμούς αλά ΔΟΥ Χαλκίδας έπαιρναν χρήματα για να μην κάνουν ελέγχους – Ο ρόλος του λογιστή και ο “εγκέφαλος” υποδιευθυντής

Αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση της ΔΟΥ Κέρκυρας, καθώς οι ανακριτικές αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία για το δίκτυο διαφθοράς που φαίνεται να δρούσε επί μακρόν

Εκβιασμούς, χρηματισμούς και ένα ολόκληρο κύκλωμα που εκμεταλλευόταν φορολογούμενους οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε δικαιούνταν επιστροφές από την Εφορία βρήκε στη ΔΟΥ της Κέρκυρας η ΕΛΑΣ, η οποία έπιασε στα δίχτυα της έναν υποδιευθυντή ΔΟΥ, δύο ελεγκτές, έναν υπάλληλο και έναν λογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίζεται είναι ήδη πολυσέλιδη. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και ενώπιον του εισαγγελέα οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών. Το πιθανότερο είναι ότι θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στο κέντρο της Κέρκυρας, έπειτα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους, ενώ οι έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

MuteΣύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ήταν πολύμηνη και ξεκίνησε μετά από καταγγελίες φορολογουμένων οι οποίοι -όπως φαίνεται να έχουν αναφέρει- είχαν πέσει θύματα εκβιασμού από το κύκλωμα των εφοριακών προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις τους.

Μάλιστα, αναμένονται εξελίξεις, καθώς οι ανακριτικές αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία για το δίκτυο διαφθοράς που φαίνεται να δρούσε επί μακρόν.

Οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε εκτεταμένο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρήσεις ζητώντας χρηματικά ανταλλάγματα για να παραβλέπουν παραβάσεις ή να διευκολύνουν τη διευθέτηση φορολογικών υποθέσεων.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ