ΠΑΣΟΚ: Η Χαριλάου Τρικούπη φοβάται τη χαµηλή συµµετοχή – Αντίστροφη μέτρηση για τις αυριανές κάλπες

Κάλεσµα στις κάλπες της Κυριακής, που θα αναδείξουν αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Χάρη ∆ούκα, κάνουν άπαντες στο ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να ελαχιστοποιήσουν ενδεχόµενες απώλειες από τις περίπου 303.000 ψήφους µελών και φίλων του πρώτου γύρου. Την ίδια ώρα, αίσθηση συνεχίζει να προκαλεί η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου µε την οποία αφήνει σαφείς υπόνοιες ότι η υποψηφιότητα της Άννας ∆ιαµαντοπούλου «υπαγορεύτηκε» µε στόχο τον ίδιο. «Θεωρούσα ότι µέχρι την υποψηφιότητά της είχαµε µία ενδιαφέρουσα συµµαχία µεταξύ τάσεων στο ΠΑΣΟΚ που είχαν καιρό να βρεθούν στην ίδια πλευρά. ∆εν άξιζαν να τις χωρίσουµε», δήλωσε στο Mega ο κ. Γερουλάνος, επισηµαίνοντας ότι δεν έχει µιλήσει µαζί της µετά την πρώτη κάλπη.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη πάντως ανησυχούν ότι η συµµετοχή του κόσµου αύριο θα είναι µικρή, ενδεχοµένως και απογοητευτική, καθώς πολλοί υποστηρικτές των ηττηµένων δεν θα επιστρέψουν στην κάλπη. Αν η εκτίµηση αυτή επιβεβαιωθεί, δύο πράγµατα είναι σίγουρα: µικραίνει η επιτυχία του νικητή και παράλληλα αποδυναµώνεται το αφήγηµα περί ολικής επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ ως αντίπαλου δέους στη Ν∆ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εν τω µεταξύ, υπέρ της υποψηφιότητας του δηµάρχου Αθηναίων τάσσεται ο σύζυγος της αείµνηστης Φώφης Γεννηµατά, Ανδρέας Τσούνης. «Με τον Χάρη για χάρη του ΠΑΣΟΚ και της χώρας», αναφέρει ο κ. Τσούνης σε µια µακροσκελή ανάρτηση στα social media, η οποία συζητήθηκε αρκετά στους πασοκικούς χώρους. ∆ικαίωµα ψήφου στην τελευταία µάχη των Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη ∆ούκα έχουν µόνο τα µέλη και οι φίλοι του κόµµατος που συµµετείχαν στην πρώτη αναµέτρηση.

Η αυριανή ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7.00 έως και τις 19.00, ενώ για τα εκλογικά τµήµατα του απόδηµου Ελληνισµού θα ισχύσουν οι ώρες που ορίστηκαν στον α΄ γύρο. Οι εκλογείς µπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τµήµα επιθυµούν από τα 965 που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ανεξάρτητα από το πού ψήφισαν στον α΄ γύρο, και δεν καταβάλλεται το αντίτιµο των τριών ευρώ. Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνοµικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώµατος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το µητρώο ψηφισάντων. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δεν θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο όπως στον α΄ γύρο, παρά µόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο. Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον κατάλογο του tablet, ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής πρέπει να καλέσει άµεσα στο call center του ΠΑΣΟΚ ή στα τηλέφωνα της Ε∆ΕΚΑΠ προκειµένου να τον πιστοποιήσουν ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωµα. Επισηµαίνεται ότι το ψηφοδέλτιο του β΄ γύρου δεν περιλαµβάνει κουτάκι αριστερά από το όνοµα των υποψηφίων και αποδεκτά γίνονται τα σύµβολα «+» (σταυρός) ή «x» (χι) ή «ν» (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόµατος.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ