Άδωνις Γεωργιάδης: Προπαγάνδα πως καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναβαθμίζεται διαρκώς, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου 12/10.

*Διαβάστε ακόμα: Γεωργιάδης: Αναρτήθηκε η προκήρυξη για τις 298 θέσεις γιατρών του ΕΣΥ για την Κρήτη και το ΕΚΑΒ

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως είναι προπαγάνδα πως το ΕΣΥ καταρρέει, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ποτέ δεν θα είναι όλα καλά στον τομέα της Υγείας.

«Πράγματι το κράτος θα έχει περισσότερα έσοδα. Δεν έρχονται όμως από αυξήσεις φόρους. Αυτό συμβαίνει επειδή αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας. Δεν αυξάνουμε τους φόρους, αλλά πάει καλύτερα η οικονομία. Η Ελλάδα μπαίνει στο νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, το οποίο έχει όριο δαπανών. Μπαίνει ένα καπάκι. Αυτό σημαίνει πως σε παροχές η Ελλάδα μπορεί να δίνει συγκεκριμένο αριθμό χρημάτων», σημείωσε για τον προϋπολογισμό ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «ναι, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει μεγάλο κόμμα».

Για το ΕΣΥ

«Ήταν μία δική μου ιδέα, δεν υπήρχε στο Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό ήθελε μία διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουμε πάρει έγκριση. Ο κόσμος που έχει αναμονή άνω των 4 μηνών, μόλις πατήσουμε το κουμπί και πούμε ότι από σήμερα ξεκινάμε τα δωρεάν απογευματινά δωρεάν ραντεβού, τα νοσοκομεία και οι κλινικές θα επικοινωνήσουν με τους ασθενείς», δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα στοιχήματα που έχει θέση. Το ένα είναι η μείωση του μέσου χρόνου αναμονής στα χειρουργεία, το οποίο θα επιτευχθεί μέσω των δωρεάν και επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, ενώ το δεύτερο είναι η μείωση του μέσου χρόνου αναμονής στην εφημερία.

«Η προπαγάνδα ότι το ΕΣΥ καταρρέει και δεν δουλεύει τίποτα και είναι για πέταμα, είναι προσβολή στο ΕΣΥ και είναι ψέμα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αυξήσεις στα φάρμακα:

«Υπάρχουν αυξήσεις σε περίπου 800 σκευάσματα φαρμάκων. Η επίπτωση του πληθωρισμού είναι απειροελάχιστη, όμως ήταν μία αναγκαστική επιλογή για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ελλείψεις στα φάρμακα που υπάρχουν στα φαρμακεία. Δεν γινόταν διαφορετικά».

Για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

«Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του Παύλου Γερουλάνου και της Άννας Διαμαντοπούλου ασφαλώς είναι πιο ανταγωνιστικό για το εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα. Ποιος θα βγει, δεν έχω ιδέα και δεν ανακατεύομαι. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει μεγάλος παίκτης», δήλωσε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως τον θεωρεί πολύ ακατάλληλο για αρχηγό κόμματος.

«Εκπλήσσομαι με τον κόσμο που θα τον ψηφίσει»

«Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι της Αριστεράς δεν έχουν μεγάλη σχέση με τη Δημοκρατία. Έχουν μεγαλώσει κομμουνιστές, εκεί υπάρχει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, το κόμμα και οι δομές του είναι πάνω από τον λαό. Σε κανένα αστικό κόμμα δεν θα αποκλείαμε έναν υποψήφιο επειδή θα κερδίσει».

Για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»

Όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω», το οποίο αφορά τις προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Περισσότερα από 1,4 εκατ. SMS απεστάλησαν σε πολίτες ηλικίας 50-69 ετών προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν self-test από φαρμακεία συνεργαζόμενα με το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του self test, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν επίσκεψη σε Ιατρό Γαστρεντερολόγο για κλινική συνεκτίμηση και κατόπιν, εφόσον χρειάζεται, να προχωρήσουν στην διενέργεια διαγνωστικής κολονοσκόπησης.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4tjogdig6zd)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ