Χρήστος Σπίρτζης στην Απογευματινή: Ο Κασσελάκης υπεύθυνος για τον πολιτικό ευτελισµό του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα αιχμηρός για τον Στέφανο Κασσελάκη και την ηγεσία του όλους αυτούς του προηγούμενους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πρώην υπουργός και µέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, με άρθρο του στην Κυριακάτικη Απογευματινή. «Είναι κάτι σαν την Coca Cola, πάει µε όλα. Είναι η προσωποποίηση του δόγµατος «ο σκοπός αγιάζει τα µέσα». Και γι’ αυτό έχει τελειώσει ως επιλογή ηγέτη µεγάλου κόµµατος και έχει αποµείνει ως ο άνθρωπος που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισµό της κοινής γνώµης, προς όφελος της κυβέρνησης της ∆εξιάς και της διάλυσης κάθε προσπάθειας να υλοποιηθεί σχήµα που να δίνει αξιόπιστη εναλλακτική λύση προοδευτικής διακυβέρνησης», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Σπίρτζη στην Κυριακάτικη Απογευματινή

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε ποιος είναι πραγµατικά και έβαλε τίτλους τέλους στην πολιτική του καριέρα. Είτε ως σκέτος, Στέφανος, όπως ο ίδιος είπε σε προσωπικό τηλεοπτικό του µήνυµα, είτε ως πρόεδρος, όπως απαιτούσε σε συνεδρίαση της Κ.Ε. την ώρα που του απευθύνθηκα ως Στέφανος σκέτο, είτε ως έκπτωτος πρόεδρος, που αρχικά αποδέχθηκε δείχνοντας τον πραγµατικό του εαυτό µιλώντας για κουκούλες και σακούλες, αλλά στη συνέχεια αµφισβήτησε την απόφαση, είτε ως κύριος Κασσελάκης, όπως ζήτησε στην εκποµπή του κ. Χατζηνικολάου, αναιρώντας όλα τα προηγούµενα, έδειξε ότι δεν έχει κανένα φραγµό και καµία σταθερή αξία και πολιτική θέση, αρκεί να εξυπηρετείται ο στόχος της στιγµής. Είναι κάτι σαν την Coca Cola, πάει µε όλα. Είναι η προσωποποίηση του δόγµατος «ο σκοπός αγιάζει τα µέσα». Και γι’ αυτό έχει τελειώσει ως επιλογή ηγέτη µεγάλου κόµµατος και έχει αποµείνει ως ο άνθρωπος που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισµό της κοινής γνώµης, προς όφελος της κυβέρνησης της ∆εξιάς και της διάλυσης κάθε προσπάθειας να υλοποιηθεί σχήµα που να δίνει αξιόπιστη εναλλακτική λύση προοδευτικής διακυβέρνησης.

Την ίδια πρακτική ο Στέφανος έχει σε όλα τα θέµατα. Με την ίδια ευχέρεια που επικαλείται την άµεση δηµοκρατία, µε την ίδια επίσης άνεση αρνείται την έκφραση της βάσης σε δηµοψηφίσµατα που προτάθηκαν για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάµεων. Επιχειρεί πολιτικό εκβιασµό ότι είναι πρόεδρος µέχρι τις επόµενες βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια αρνείται πάλι την προσφυγή στη βάση για την εκλογή προέδρου πριν από την υπερψήφιση της µοµφής, που τον κηρύττει έκπτωτο. Με την ίδια ευχέρεια που επικαλείται την άµεση δηµοκρατία και σεβασµό στα µέλη και στους φίλους, διακηρύσσοντας ότι για όλα αποφασίζει η βάση, µε µεγαλύτερη ευχέρεια προτείνει τον ορισµό Πειθαρχικού που η πλειοψηφία θα ορίζεται από τον ίδιο, Πολιτικής Γραµµατείας που θα ορίζεται από τον ίδιο και τη µετατροπή των οργανώσεων βάσης σε λέσχες. Ο Στέφανος πάει µε όλα και µε όλους. Κάθε στιγµή µε διαφορετική θέση και µε διαφορετικό συνοµιλητή, αρκεί να εξυπηρετείται ο σκοπός του επόµενου δεκαλέπτου.

Ο Αλέξης που τον φύτευσε, όπως έλεγε, και ο Αλέξης, ο άνθρωπος του παρασκηνίου, που τον υπονοµεύει. Ο Παύλος, που τον πρότεινε για το Επικρατείας, τον πρότεινε και τον στήριξε για πρόεδρο, στη συνέχεια ο Παύλος της ντροπής, που διέγραψε από την Κ.Ο. και ο Παύλος της σύνεσης, όταν προκάλεσε συνάντηση ως σωσίβιο σωτηρίας για τον ίδιο. Ο Σωκράτης, που τον ευχαριστούσε για την άψογη συνεργασία ως πρόεδρος της Κ.Ο., που τον έσωσε για να µην πάει σε κάλπες στο Συνέδριο Αρένας, στο Συνέδριο του «βρείτε µου αντίπαλο και πάµε», και στη συνέχεια ο Σωκράτης που πρέπει να καρατοµηθεί. Είναι ο ίδιος που υµνεί τη διαφάνεια, αλλά έκανε εκστρατεία µέσω των υποστηρικτών του για να µη δοθούν τα «πόθεν έσχες» των υποψηφίων. Είναι ο ίδιος που έστειλε εξώδικο ενάντια στα 300 µέλη της Κ.Ε. γιατί δήθεν κάποιος από τους 300 το διέρρευσε στην «Εφηµερίδα των Συντακτών» και ο ίδιος είπε ότι δεν το παίρνει πίσω και δεν θα ταλαιπωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ µε δικαστικές διαδικασίες και την εποµένη έκανε ανάκληση, γιατί κατάλαβε ότι χαιρετά το µόνο που τον ενδιαφέρει: την κρατική χρηµατοδότηση και την περιουσία ενός κόµµατος που δεν αγαπά, δεν πονάει, δεν πίστεψε ποτέ. Είναι ο ίδιος που καταγγέλλει τη νοµενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα την έχει δίπλα του και τη χρησιµοποιεί. Είναι ο ίδιος που προτείνει το ασυµβίβαστο µεταξύ των µελών των οργάνων και εργαζοµένων του κόµµατος, αλλά 11 µήνες αρνείται να δώσει τον κατάλογο εργαζοµένων και όσων συνεργάζονται µε το κόµµα, για να δούµε ποιους πρόσθεσε στη λίστα εργαζοµένων. Είναι ο ίδιος που καταγγέλλει τις µυστικές ψηφοφορίες, γνωρίζοντας ότι οι εργαζόµενοι που µετέχουν στην Κ.Ε. τρέµουν αν ψηφίσουν κάτι άλλο απ’ ό,τι προτείνει, βιώνοντας τις συµπεριφορές τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του. Είναι ο ίδιος που µιλά για τα δικαιώµατα, αλλά έχει καταγγελθεί για πολιτικό «µπούλινγκ» από βουλευτές και εργαζόµενους και ενώ ερωτάται δεν απαντά ποτέ.

Ο Στέφανος πάει µε όλα και µε όλους. Με την ίδια ευχέρεια που λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι µια ιερή αµυντική συµµαχία, µε την ίδια ευχέρεια µπορεί να πει ενάντια στο ΝΑΤΟ και να επαναλάβει την ίδια θέση, όπως έκανε στην εκποµπή του κ. Χατζηνικολάου. Με το «Ψωµί-ΠαιδείαΕλευθερία» αλλά και µε το χουντικό «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια». Και γι’ αυτό έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον πολιτικό ευτελισµό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που αποµένει είναι να δούµε αν οι προσωπικές τακτικές των υποψήφιων προέδρων και η νοµενκλατούρα που βρίσκεται δίπλα του θα συµβάλουν ή θα σταµατήσουν για να µην πάει ο ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ. από τη φάση της παρακµής και του ευτελισµού στη φάση της «σουργελοποίησης», σκέτο».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ