Γιώτα Πούλου στα Παραπολιτικά 90,1: Για μένα ο Κασσελάκης εξακολουθεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Έπρεπε να είχα παραιτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από τον Σεπτέμβριο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κα Γιώτα Πούλου, η οποία παραιτήθηκε από μέλος της ΚΕ το Σάββατο.

«Πιστεύω ότι η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής ταυτόχρονα με την εκλογή του προέδρου είναι δέσμευση από το καταστατικό μας, δεν έχει αλλάξει. Επιπλέον με το καταστατικό δεν προβλέπεται έκπτωση του προέδρου» σημείωσε ακόμη.

Ακόμη, με αφορμή την παραίτησή της από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Πούλου δήλωσε: «Παραιτούμενη από την Κεντρική Επιτροπή, παραιτούμαι ταυτόχρονα και από διάφορα όργανα του κόμματος, όπως η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή για το Συνέδριο, η Οικονομική Επιτροπή του κόμματος, η Επιτροπή που θα διοργανώσει όλες τις εκδηλώσεις για το Συνέδριο, άρα δεν θα μπορούσα να συνυπάρχω με συντρόφους, οι οποίοι είχαν αποφασίσει πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Ωστόσο, η ίδια ξεκαθάρισε πως παραμένει απλό μέλος του κόμματος, όσον αφορά στην κοινοβουλευτική της ιδιότητα και σημείωσε: «Δεν πρόκειται εγώ να αφαιρέσω το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Γιώτα Πούλου: ”Πρόκειται για μια μειοψηφία, η οποία αποφασίζει για τόσο σοβαρά θέματα”

«Βλέποντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μια μεγάλη αποδοχή στη βάση του κόμματος θεωρώ ότι αυτό ήταν ένας λόγος να αποκλειστεί με κάθε τρόπο. 138 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τα 295 αποκλείουν τον πρόεδρο Κασσελάκη να είναι εκ νέου υποψήφιος, άρα πρόκειται για μια μειοψηφία, η οποία αποφασίζει για τόσο σοβαρά θέματα» σημείωσε ακόμη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε χαρακτηριστικά: «Για μένα ο Στέφανος Κασσελάκης εξακολουθεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη περί παρατράγουδων, η Γιώτα Πούλου σημείωσε: «Με ξαφνιάζει πάρα πολύ τελευταία η με αυτά που λέει, είναι σαν να ακολουθεί πιστά ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο το οποίο καταλήγει στο να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από το να είναι υποψήφιος»

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Γιώτας Πούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την παραίτησή της από την Κεντρική Επιτροπή

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Έπρεπε να είχα παραιτηθεί νωρίτερα μετά το τέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής, τον Σεπτέμβριο, γιατί είχε διαφανεί πλέον ότι υπήρχε ένας συνδυασμός καθυστέρησης και των διαδικασιών του συνεδρίου αλλά και των προϋποθέσεων που θέτει το καταστατικό μας και οι κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος. Πιστεύω για παράδειγμα ότι η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής ταυτόχρονα με την εκλογή του προέδρου είναι δέσμευση από το καταστατικό μας, δεν έχει αλλάξει. Επιπλέον με το καταστατικό δεν προβλέπεται έκπτωση του προέδρου.

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Παραιτούμενη από την Κεντρική Επιτροπή παραιτούμαι ταυτόχρονα και από διάφορα όργανα του κόμματος όπως η κεντρική οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο, η οικονομική επιτροπή του κόμματος, η επιτροπή που θα διοργανώσει όλες τις εκδηλώσεις για το συνέδριο άρα δεν θα μπορούσα να συνυπάρχω με συντρόφους οι οποίοι είχαν αποφασίσει πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Βλέποντας ότι ο Στ. Κασσελάκης έχει μια μεγάλη αποδοχή στη βάση του κόμματος θεωρώ ότι αυτό ήταν ένας λόγος να αποκλειστεί με κάθε τρόπο. 138 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τα 295 αποκλείουν τον πρόεδρο Κασσελάκη να είναι εκ νέου υποψήφιος άρα πρόκειται για μια μειοψηφία η οποία αποφασίζει για τόσο σοβαρά θέματα.

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Παραμένω απλό μέλος του κόμματος, όσον αφορά στην κοινοβουλευτική μου ιδιότητα δεν πρόκειται εγώ να αφαιρέσω το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι αν απαλλαγώ από τα άλλα μου καθήκοντα, τον τομέα εσωτερικών ή την ευθύνη του συντονισμού των τομεαρχών που έχω αυτή τη στιγμή θα παραμείνω βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την υποψηφιότητα Στ. Κασσελάκη

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Αν στο συνέδριο μια ομάδα συντρόφων ή ένας σύντροφος προτείνει την υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη πρέπει το συνέδριο να πάρει θέση. Θα κριθούν όλα στο συνέδριο.

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Για μένα ο Στ. Κασσελάκης είναι υποψήφιος πρόεδρος και με την ιδιότητα του απλού μέλους του κόμματος θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις έτσι ώστε να επικρατήσει η άποψη της βάσης και των φίλων του κόμματος.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση της κας Γεροβασίλη περί παρατράγουδων

Γ.ΠΟΥΛΟΥ: Ο συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη έχει πει κατ΄επανάληψη πράγματα τα οποία δεν συνάδουν με την αριστερή μας ιδιότητα και με τη λειτουργία μας ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Με ξαφνιάζει πάρα πολύ τελευταία η Ολγα Γεροβασίλη με αυτά που λεει, είναι σαν να ακολουθεί πιστά ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο το οποίο καταλήγει στο να αποκλείσει τον Στ. Κασσελάκη από το να είναι υποψήφιος.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ