Ζαχαριάδης για αποκλεισμό Κασσελάκη: ”Ένα κόμμα, που αντιλαμβάνεται ότι έχει έρθει κάποιος για να το διαλύσει, έχει δικαίωμα να αμυνθεί”

Στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να αποβάλει τον Στέφανο Κασσελάκη από υποψήφιο πρόεδρο αναφέρθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «τα κόμματα έχουν διαδικασίες και θεσμούς. Εδώ έχουν γίνει πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Πρώην πρόεδρος θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία και στέλνει εξώδικο στο ίδιο του το κόμμα».

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (14/10) στον ΣΚΑΪ το στέλεχος του κόμματος πρόσθεσε ότι: «ένα κόμμα που αντιλαμβάνεται ότι έχει έρθει κάποιος για να το διαλύσει, έχει το δικαιώμα να αμυνθεί».Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε άμυνα, είναι μια διαλυτική κατάσταση που έχει αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ». Εξηγώντας τι εννοεί με τον όρο «διαλυτική», ο κ. Ζαχαριάδης είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «παρέλαβε ένα κόμμα στο 18%, ενώ προσπαθήσαμε και στηρίξαμε στις ευρωεκλογές, πήγαμε στο 13% και τώρα έχουμε κατρακυλήσει στο μονοψήφιο. Παντα ευθύνεται η ηγεσία».

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι «το καλοκαίρι οταν αμφισβητήθηκε απο Γεροβασίλη και Πολάκη και του είπαν “πάμε στη βάση” εκείνος είπε όχι και κάντε μου πρόταση μομφής. Έγινε η πρόταση μομφής, πέρασε και μετά είχαμε εξώδικο». Συμπλήρωσε, δε, ότι «δεν γνωρίζω σε ποια οργάνωση είναι γραμμένος ως μέλος ο κ. Κασσελάκης».

Τέλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε ότι: «πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας πως «αν είναι να κάνουμε ένα συνέδριο αρένα, εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Το συνέδριο θα γίνει κανονικά όπως δεδομενη είναι και η ημερομηνία εκλογής της ηγεσίας».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ